Mainokset

Mansikkainen britakakku resepti

Mainokset

Mansikkainen britakakku resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 50 min
  2. Passiivinen 30 min
  3. Mansikkainen Brita-kakku
  4. 20 annosta
  5. Kakkupohja
  6. 150 g leivontamargariinia (rasvaa 80 %)
  7. 1½ dl sokeria
  8. 4 kpl keltuaista
  9. 2 dl vehnäjauhoja
  10. 2 tl leivinjauhetta
  11. 1½ dl kevytmaitoa
  12. Marenki
  13. 4 kpl valkuaista
  14. 2 dl sokeria
  15. ¾ dl mantelilastuja
  16. Täyte
  17. 2 dl kuohukermaa
  18. 250 g maitorahkaa
  19. ½ dl sokeria
  20. 2 tl vanilliinisokeria
  21. 10 dl mansikoita
  22. Lue britakakun ohje ajatuksella läpi. Ota esille työvälineet sekä
  23. kakkupohjan ja marengin tekoon tarvittavat aineet. Pese kädet ja riisu
  24. sormukset. Sido hiukset kiinni ja suojaa vaatteesi esiliinalla. Pane
  25. uuni kuumenemaan ajoissa.
  26. Napauta kananmuna kulhon reunaan, jolloin kuori menee sopivasti
  27. säröille. Tartu peukaloilla särökohtaan ja avaa muna siten, että
  28. keltuainen jää toiseen kuorenpuolikkaaseen. Valuta valkuainen kulhoon
  29. siirtelemällä varovasti keltuaista kuoresta toiseen. Varo, ettet
  30. puhkaise keltuaista. Silloin sitä valuu helposti myös valkuaisen
  31. joukkoon, eikä valkuaisista synny hyvää vaahtoa. Jos niin kuitenkin
  32. käy, joudut käyttämään munan johonkin muuhun tarkoitukseen ja
  33. aloittamaan
  34. alusta. Erottele siis keltuaiset juomalasiin ja kerää valkuaiset yksi
  35. kerrallaan vatkauskulhoon.
  36. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Helpoimmin se käy
  37. sähkövatkaimella. Jos unohdit ottaa voipaketin huoneenlämpöön, tee
  38. näin. Ota rasvapaketista taikinaan tarvittava määrä. Vedä siitä
  39. juustohöylällä ohuita lastuja ja sijoittele ne löyhästi sinne tänne
  40. taikinakulhoon. Pane kulho aurinkoiseen tai muuten vaan lämpöiseen
  41. paikkaan, niin rasva muuttuu vatkattavan pehmeäksi tuota pikaa.
  42. Lisää keltuaiset yksitellen ja jatka vatkaamista. Sekoita leivinjauhe
  43. vehnäjauhoihin ja siivilöi jauhoseosta maidon kanssa vuorotellen
  44. taikinaan. Jauhosiivilän virkaa toimittaa myös ihan tavallinen siivilä.
  45. Levitä taikina ohueksi kerrokseksi uunipellille leivinpaperin päälle
  46. nuolijaa apuna käyttäen.
  47. Pese ja kuivaa kakkutaikinaiset vispiläkoukut huolellisesti ennen kuin
  48. ryhdyt vatkaamaan marenkia. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää
  49. sokeri vähitellen ja jatka vatkaamista kunnes seos on jäykkää ja
  50. kiiltävää. Marenki on valmista, kun se pysyy ylösalaisin käännetyssä
  51. kulhossa.
  52. Levitä marenkiseos taikinan päälle puhtaalla nuolijalla. Ruokalusikan
  53. selkäpuolella saat muotoiltua kauniita marenkiaaltoja.
  54. Ripottele mantelilastut pinnalle ja paista 175 asteessa noin 30
  55. minuuttia, kunnes marenki on kauniisti ruskettunut.
  56. Anna kakkulevyn jäähtyä ja leikkaa se sitten kahtia. Nosta toinen levy
  57. tarjoiluastialle.
  58. Vatkaa kerma vaahdoksi. Muista 4K-periaate: kuohu, kylmä, kuiva ja
  59. kapea! Siis kuohukerman rasvamäärä on riittävä,
  60. jotta kerma ylipäätään vatkautuu vaahdoksi. Kasvirasvapohjaiset
  61. vaahtoutuvat valmisteet ovat luku erikseen. aahtoutuvat versiot
  62. ilmenevät pakkausteksteistä ja niitä voit käyttää kuohukerman sijaan.
  63. Kerman on oltava mahdollisimman kylmää. Tapahtumalle on eduksi, että
  64. olet jäähdyttänyt myös vatkaimet ja kulhon jääkaapissa etukäteen.
  65. Kuivalla tarkoitetaan sitä, että ne käytössä olleet vatkaimet ja kulho
  66. pitää pestä ja kuivatakin
  67. huolellisesti ennen kerman vaahdottamista. Kapeassa kulhossa kerma
  68. vaahtoutuu nopeammin kuin laakeassa. Muovinen mehukannu toimii hyvin.
  69. Kumoa purkillinen maitorahkaa kulhoon ja sekoita sen joukkoon sokeri ja
  70. vanilliinisokeri. Sekoita kermavaahto rahkaseokseen kevyesti
  71. nostellen.
  72. Levitä täyte pohjalevylle, viipaloi mansikat päälle ja nosta toinen
  73. kakkulevy päälle. Koristele vielä kakun pinta mansikoilla ja säilytä
  74. viileässä herkutteluhetkeen asti.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

jalkiruoka

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit