Mainokset

Mansikkapavlova

Mainokset

Mansikkapavlova
 
Aineosat
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 prk (200 g) maustettua rahkaa (sitruuna)
  • 2 dl sokeria
  • 1 - 2 rkl tomusokeria
  • maissitärkkelystä (Maizena)
  • tuoreita mansikoita
  • 1 tl valkoviinietikkaa
  • 50 g valkosuklaata rouhittuna
  • 4 kananmunanvalkuaista
  • yhden limetin puristettu mehu
Ohjeet
  1. Pane uuni kuumenemaan 110 asteeseen.Vatkaa kananmunanvalkuaiset sähkövatkaimella kuivassa ja puhtaassa kulhossa kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähän kerrallaan ja koko ajan vatkaten, kunnes valkuais-sokerivaahto on kovaa ja kiiltävää.Siivilöi maissitärkkelys marenkivaahtoon ja sekoita hyvin. Lisää viinietikka ja kääntele se muovilastalla marenkivaahtoon.Levitä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille marenkipyörylä (halkaisijaltaan noin 22-25 cm). Marenkiin saa jäädä aaltomaisia kuvioita.Kuivata marenkilevyä uunin keskitasolla noin 1½- 2 tuntia tai kunnes marenki tuntuu irtoavan leivinpaperista. Sammuta uuni ja anna marengin kuivua uunin jälkilämmössä muutama tunti.Täytä pavlova vasta juuri ennen tarjoilua. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita siihen sitruunarahka, limetinmehu ja tomusokeri. Tarkista maku.Levitä täyte marenkilevylle. Koristele kokonaisilla tai halkaistuilla tuoreilla mansikoilla ja rouhitulla valkosuklaalla. Tarjoa heti.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

paistetut_perunat_uunissa

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit