Mainokset

Manteli-aprikoosipullat

Mainokset

Manteli-aprikoosipullat
 
Aineosat
  • vehnäjauhoja
  • 1 kananmuna
  • 3 dl maitoa
  • 100 g (paahdettuja) mantelilastuja
  • 1 rkl jauhettua kardemummaa
  • 1 ,5 dl sokeria
  • 150 g margariinia
  • (230 g) paistonkestävää aprikoosimarmeladia
  • suolaa
  • raesokeria
  • 50 g tuorehiivaa
Ohjeet
  1. Sulata margariini. Lisää maito ja kuumenna kädenlämpöiseksi. Kaada margariini-maitoseos leivontakulhoon ja liuota sekaan murennettu hiiva. Lisää suola, sokeri, kananmuna ja kardemumma. Alusta taikinaan jauhot vähän kerrallaan ja voimakkaasti vaivaten.Kohota peitettynä vedottomassa paikassa tunnin ajan.Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle leivonta-alustalle. Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Kauli taikina kahdeksi suorakaiteen muotoiseksi (n. 30 cm x 20 cm) levyksi.Levitä levyille hillo ja mantelilastut. Kääri levyt rullalle. Ota rullasta noin 4 cm leveitä viipaleita ja nosta ne leikkuupinta ylöspäin paperisiin muffini-/pullamuotteihin. Siirrä vuoat uunipellille.Kohota peitettynä 30 minuuttia. Voitele vatkatulla kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista pullat kauniin värisiksi 225-asteisen uunin keskitasolla 10–15 minuuttia.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

illallinen

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit