Mainokset

Mantelimassabriossit

Mainokset

Mantelimassabriossit
 
Aineosat
  • 5 dl maitoa
  • paperivuokia
  • suolaa
  • 150 g kuivattuja karpaloita tai puolukoita
  • 150 g voita tai margariinia
  • vehnäjauhoja
  • 300 g mantelimassaa
  • 2 ,5 dl tomusokeria
  • 50 g hiivaa
  • punaista mehutiivistettä
  • 1 kananmuna
  • 2 dl sokeria
  • 1 rkl jauhettua kardemummaa
  • pehmeää voita tai margariinia
Ohjeet
  1. Sulata rasva kattilassa. Lisää maito ja kuumenna kädenlämpöiseksi. Kaada yleiskoneen kulhoon tai leivontakulhoon. Sekoita nesteeseen murennettu hiiva, suola, sokeri, kardemumma ja kananmuna. Lisää osa jauhoista ja anna koneen käydä hetki. Lisää loput jauhot muutamassa erässä ja anna koneen käydä keskinopeudella kunnes taikina on kimmoisaa. Lisää tarvittaessa jauhoja. Jos teet taikinan käsin, vaivaa sitä riittävän pitkään. Kohota taikina peitettynä kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa. Kumoa taikina jauhotetullealustalle ja vaivaa siitä ilmakuplat pois. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli molemmat palat suorakaiteen muotoiseksi levyksi (n. 20 x 40 cm). Voitele levyt pehmeällä voilla. Raasta levyille mantelimassaa ja ripottele päälle karpalot. Kääri levy tiiviisti rullalle ja ota siitä n. 3–4 cm leveitä paloja. Nosta ne leikkauspinta ylöspäin paperivuokiin. Kohota peitettynä puolisen tuntia. Voitele briossit vatkatulla kananmunalla. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla, 15–20 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä. Jäähdytä ja valmista kuorrutus. Sekoita tomusokeri ja mehu notkeaksi. Valuta tai pursota briossien päälle.

Kuva galleriasta

sipuli

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit