Mainokset

Mantelinen kasvispatee resepti

Mainokset

Mantelinen kasvispatee resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 20 min
  2. Passiivinen 1 t
  3. Mantelinen kasvispatee
  4. 12 viipaletta
  5. 1 kpl sipulia
  6. 2 kpl lehtiselleriä
  7. 50 g voita
  8. 170 g tuoreita herkkusieniä
  9. 1 rkl vehnäjauhoja
  10. 1 dl ruokakermaa
  11. 250 g mantelijauhetta
  12. 2 kpl munaa
  13. 1 rkl sitruunamehua
  14. 1 tl meiramia
  15. ½ tl timjamia
  16. 25 g vaaleaa leipää (muruina)
  17. 2 tl suolaa
  18. ¼ tl mustapippuria
  19. ¼ tl jauhettua muskottipähkinää
  20. Silppua sipuli ja sellerinvarret hienoksi. Sulata voi kattilassa. Lisää
  21. vihannekset ja hauduta niitä 10 minuuttia.
  22. Silppua sienet ja lisää ne kattilaan. Kypsennä vielä 5 minuuttia.
  23. Ripottele päälle vehnäjauhot, kääntele hetki ja lisää sitten kerma.
  24. Sekoittele, kunnes seos sakenee. Ota kattila liedeltä, kaada seos
  25. monitoimikoneeseen ja soseuta tasaiseksi. (Voit käyttää myös
  26. sauvasekoittajaa.)
  27. Lisää seokseen mantelijauhe, munat, sitruunamehu sekä yrtit. Lisää
  28. leivänmuruja, jotta saat koostumuksesta tukevamman. Mausta seos lopuksi
  29. suolalla ja mustapippurilla sekä muskotilla.
  30. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele suorakaiteen muotoinen
  31. leipävuoka. Lusikoi seos vuokaan, tasoita ja peitä foliolla.
  32. Kypsennä pateeta noin tunnin ajan, kunnes se on kiinteää eikä tartu
  33. tikkuun. Ota 45 minuutin jälkeen folio pois, jotta pinta saa väriä.
  34. Anna valmiin pateen jäähtyä 5 minuuttia ennen kuin kumoat sen. Voit
  35. tarjota pateeta kuumana tai kylmänä.
  36. Mantelipatee on kiinnostava ja pehmeästi mantelinmakuinen tuttavuus.
  37. Valmista sitä kylmäksi tarjottavaksi noutopöytään tai herkkupalaksi
  38. muiden leikkeleiden seuraan. Lämpimänä ja vihannesten kanssa tarjottuna
  39. patee on kokonainen ateria.

Kuva galleriasta

katkarapusalaatti

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit