Mainokset

Marenki Mokka-marenkiunelmat resepti

Mainokset

Marenki Mokka-marenkiunelmat resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 50 min
  2. Passiivinen 10 t
  3. Mokkamarenkiunelmat
  4. 6 annosta
  5. Kahvisiirappi
  6. 2¼ dl sokeria
  7. 1 dl vettä
  8. 2 dl espressoa
  9. Mokkamarenki
  10. 2 kpl valkuaista
  11. 1 dl sokeria
  12. ½ rkl perunajauhoja
  13. ½ tl valkoviinietikkaa
  14. 2 rkl makusiirappia (kahvi)
  15. Mokkavaahto
  16. 2 dl kuohukermaa
  17. 2 tl vaniljasokeria
  18. 1 rkl makusiirappia (kahvi)
  19. Koristeluun
  20. 2 dl vadelmia
  21. ½ dl tuoretta minttua
  22. Valmista ensin kahvisiirappi. Mittaa ainekset pieneen paksupohjaiseen
  23. kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljalleen, välillä sekoittaen
  24. noin ½ tuntia, kunnes seos hieman sakenee. Anna jäähtyä.
  25. Valmista marenki. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää puolet
  26. sokerista samalla vatkaten. Siivilöi joukkoon perunajauho ja lisää
  27. viinietikka. Vatkaa joukkoon loppu sokeri. Marenki on valmista, kun
  28. vaahto on niin jämäkkää, että se pysyy ylösalaisin käännetyssä
  29. kulhossa. Lisää vaahtoon kahvisiirappi ohuena nauhana ja kääntele
  30. samalla seosta varovasti esim. ruokalusikalla. Levitä marenki
  31. leivinpaperoidulle pellille 6:ksi samankokoiseksi matalaksi keoksi.
  32. Paista 125 asteessa noin 2 tuntia (marenkien pitää olla kuivia ja
  33. maistua hieman paahtuneilta). Sammuta sitten lämpö ja avaa uuninluukku
  34. raolleen. Anna marenkien kuivua yön yli uunissa. Säilytä marengit
  35. tarjoiluun asti ilmatiiviissä rasiassa tai pakastepussissa.
  36. Ota vadelmat sulamaan koristelua varten. Valmista vaahto. Vaahdota
  37. kerma ja mausta vaniljasokerilla sekä kahvisiirapilla.
  38. Kokoa annokset. Aseta mokkamarengit jälkiruokalautasille. Lusikoi
  39. mokkavaahtoa marengeille. Koristele annokset vadelmilla ja
  40. mintunlehdillä. Sihtaa vadelmille vähän tomusokeria. Tarjoa heti.
  41. Marengit jäävät sisältä hieman kosteiksi, jos paistoaika on 1 tunti.
  42. Tällaiset marengit ovat hyviä sellaisenaan herkuteltavaksi, mutta niitä
  43. on venyvyytensä takia hankala käyttää jälkiruokiin.
  44. Säilytä loppu kahvisiirappi ja tarjoa sitä esim. jäätelön kanssa. Jos
  45. siirappi kiteytyy, voit kuumentaa sen kattilassa uudelleen.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kasviksia

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit