Mainokset

Marinoidut valkosipulit ja oliivit resepti

Mainokset

Marinoidut valkosipulit ja oliivit resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 20 min
  2. 1 annosta
  3. 4 kpl kokonaista valkosipulia
  4. 200 g oliiveja
  5. Marinadi
  6. 1 dl oliiviöljyä
  7. ½ dl balsamiviinietikkaa
  8. 1 rkl vettä
  9. 1 rkl tuoretta timjamia
  10. 1 rkl tuoretta rosmariinia
  11. 1 rkl tuoretta basilikaa
  12. ¼ tl suolaa
  13. Keitä kuorimattomia valkosipulinkynsiä kiehuvassa vedessä noin 3
  14. minuuttia. Huuhtele kynnet kylmällä vedellä ja jätä ne veteen
  15. seisomaan. Poista kynsistä kuoret.
  16. Pane kuoritut kynnet uudelleen kattilaan. Lisää vettä sen verran, että
  17. ne peittyvät ja kiehauta nopeasti. Huuhdo uudelleen ja jätä valumaan.
  18. Huuhdo oliivit kylmällä vedellä.
  19. Pane valuneet kynnet ja huuhdotut oliivit lasipurkkiin.
  20. Sekoita keskenään öljy, etikka, vesi ja mausteet. Kaada marinadi
  21. valkosipulien ja oliivien päälle. Säilytä purkkia kylmässä pari
  22. vuorokautta, jonka jälkeen se on valmista nautittavaksi. Nauti viikon
  23. sisällä.
  24. Vastakorjatun sadon valkosipuleita ei tarvitse kiehauttaa erikseen,
  25. sillä kuoret irtoavat niistä helposti.

Kuva galleriasta

lettuja

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit