Mainokset

Marjahyytelö Mansikka-viinihyytelö ja halvavaahto resepti

Mainokset

Marjahyytelö Mansikka-viinihyytelö ja halvavaahto resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 20 min
  2. Passiivinen 12 t
  3. Mansikka-viinihyytelö ja halvavaahto
  4. 12 annosta
  5. 10 dl mansikoita
  6. ½ dl sokeria
  7. 5 kpl liivatelehteä
  8. 1 rkl vettä
  9. 4 dl roseeviiniä
  10. Halvavaahto
  11. 50 g halvaa
  12. 1 rkl sitruunamehua
  13. 125 g mascarponejuustoa
  14. 1 dl kuohukermaa
  15. Halva on itämainen makea herkku, joka valmistetaan
  16. seesaminsiemenistä, sokerista ja maustetaan vaniljalla, kaakaolla,
  17. hunajalla tms. Seos puristetaan kovahkoiksi kakuiksi. Halva on
  18. lohkeilevaa ja murenevaa. Sitä käytetään makeisena esim. kahvin kera
  19. tai jälkiruokien maustamisessa.
  20. Vuoraa 1,2 litran vetoinen pitkänmallinen kakkuvuoka tuorekelmulla ja
  21. vedä kelmun reunat vuoan ulkopuolelle. Täytä vuoka peratuilla,
  22. huuhdotuilla ja valutetuilla mansikoilla. Ripottele väliin ja päälle
  23. sokeria.
  24. Upota liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen 5 minuutiksi. Purista
  25. liika vesi pois ja liuota liivatteet kiehuvan kuumaan vesitilkkaan.
  26. Mittaa viini kulhoon ja kaada liivateseos ohuena nauhana joukkoon
  27. samalla sekoittaen. Kaada viini mansikoiden päälle vuokaan. Peitä vuoka
  28. ensin kelmun reunoilla ja sen jälkeen alumiinifoliolla. Nosta vuoka
  29. varovasti jääkaappiin ja anna hyytyä yön yli seuraavaan päivään.
  30. Irrota kelmun reunat hyytelön pinnalta ja kumoa hyytelö
  31. tarjoiluastialle tai leikkuulaudalle viipalointia varten. Poista kelmu
  32. varovasti.
  33. Valmista halvavaahto. Raasta tai hienonna halva. Vatkaa halva ja
  34. sitruunamehu mascarponen tai maitorahkan joukkoon. Vaahdota kerma ja
  35. nostele seokseen varovasti sekoittaen.
  36. Tarjoa halvavaahtoa mansikka-viinihyytelön kanssa.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

jaatelo

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit