Mainokset

Marjahyytelö Pihlajanmarja-punaherukkahyytelö resepti

Mainokset

Marjahyytelö Pihlajanmarja-punaherukkahyytelö resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 25 min
  2. Passiivinen 20 min
  3. Lihakääryleet ja tumma pihlajanmarjakastike
  4. 1 annosta
  5. 20 dl pihlajanmarjoja
  6. 10 dl punaherukoita
  7. 6 dl vettä
  8. 1 kg hillosokeria
  9. Ohjeesta valmistuu noin 1½ litraa hyytelöä.
  10. Kaada puhdistetut marjat ja vesi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja
  11. keitä hiljalleen, kunnes mehu on irronnut marjoista ja marjat ovat
  12. vaalenneet.
  13. Valuta mehu sideharsokankaalla vuoratun siivilän läpi, että mehusta
  14. tulee kirkasta.
  15. Mittaa mehun määrä. Käytä sokeria saannin mukaan eli 100 g hillosokeria
  16. yhtä mehudesilitraa kohti. Kaada mitattu mehu puhtaaseen kattilaan ja
  17. kiehauta. Lisää sokeri vähitellen, samalla sekoittaen. Keitä seosta
  18. 1020 minuuttia. Kuori keittämisen aikana pinnalta vaahtoa.
  19. Kokeile välillä hyytelöitymistä: ota lusikalla kattilasta lautaselle
  20. vähän mehua ja anna jäähtyä. Vedä sitten mehuun lusikalla vako. Ellei
  21. vako umpeudu, hyytelö on valmista. Jos vako umpeutuu, jatka keittämistä
  22. ja tee koe uudelleen, kunnes hyytelö on valmista.
  23. Mausta pihlajanmarja-punaherukkahyytelö halutessasi sherryllä (noin ½
  24. dl). Kaada hyytelö kuumennettuihin lasitölkkeihin ja sulje heti
  25. keitetyillä kansilla. Säilytä kylmässä.
  26. Tarjoa pihlajanmarja-punaherukkahyytelö liha- ja riistaruokien lisänä.

Kuva galleriasta

piirakka

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit