Mainokset

Marjakakku Mansikkatäytekakku resepti

Mainokset

Marjakakku Mansikkatäytekakku resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 1 t 15 min
  2. Passiivinen 2 t
  3. Mansikkakakku
  4. 16 annosta
  5. Pohja
  6. 4 kpl munaa
  7. 2½ dl sokeria
  8. 1 tl vaniljasokeria
  9. 2 dl vehnäjauhoja
  10. ½ dl perunajauhoja
  11. 1 tl leivinjauhetta
  12. Kostutus
  13. 1 dl kevytmaitoa
  14. 1 tl vaniljasokeria
  15. Täyte ja kuorrutus
  16. 15 dl mansikoita
  17. 6 dl kuohukermaa
  18. 2 rkl sokeria
  19. 1 tl vaniljasokeria
  20. Kiille
  21. 1 dl hyytelösokeria
  22. 2 dl marjatäysmehua
  23. Voitele ja jauhota Ø noin 26 sentin kakkuvuoka. Kuumenna uuni 175
  24. asteeseen.
  25. Vaahdota munat ja sokerit. Vaahto on valmista, kun se on vaaleaa ja
  26. niin tanakkaa, että vaahdon pinnalla pysyy hetken ajan tekemäsi kuvio.
  27. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi vaahtoon.
  28. Kääntele taikina varovasti tasaiseksi. Valuta taikina vuokaan ja
  29. tasoita pinta. Paista kakkupohjaa uunin alatasolla noin 30 minuuttia.
  30. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan terävän sahalaitaisen
  31. veitsen tai siiman avulla.
  32. Perkaa ja viipaloi puolet mansikoista. Vatkaa puolet kermasta vaahdoksi
  33. ja mausta vaahto ruokalusikallisella sokeria ja teelusikallisella
  34. vaniljasokeria. Sekoita kostutusliemen aineet, maito ja vaniljasokeri
  35. keskenään.
  36. Aloita kakun kokoaminen pohjalevystä. Sivele pohjalle pullasudin avulla
  37. kolmasosa kostutusliemestä. Levitä pohjalle puolet mansikkaviipaleista
  38. ja näiden päälle puolet kermavaahdosta. Nosta päälle keskimmäinen
  39. kakkulevy, kostuta se ja täytä toinen kerros kuten ensimmäinen.
  40. Kostuta myös viimeinen kakkulevy ja nosta se kakun päälle. Suojaa kakku
  41. kelmulla ja nosta kakun päälle tasainen paino, esimerkiksi
  42. leikkuulauta. Nosta kakku kylmään muutamaksi tunniksi.
  43. Asettele täytekakun pintaan loput mansikat, joko kokonaisina,
  44. puolikkaina tai viipaleina. Kokonaisia mansikoita kuluu runsaimmin.
  45. Kiehauta kattilassa marjamehu ja hyytelösokeri. Anna seoksen jäähtyä
  46. muutaman minuutin ajan. Valuta seosta mansikoiden päälle lusikan tai
  47. puhtaan pullasudin avulla. Jos liemi jähmettyy liiaksi, voit lämmittää
  48. sen välillä uudelleen.
  49. Vatkaa loput kermasta vaahdoksi ja mausta vaahto lopulla sokerilla ja
  50. vaniljasokerilla. Levitä hieman vaahtoa veitsen avulla kakun reunoille
  51. ja lusikoi loppu vaahto pursotinpussiin. Pursota mansikkatäytekakun
  52. reunoille kermavaahtoa ja nosta tarjolle.
  53. Pursotettaessa kermavaahtoa kuluu runsaasti. Voit halutessasi levittää
  54. vaahdon kakun reunoille veitsellä tai lastalla.

Samanlaiset reseptit

Kuva galleriasta

lohi

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit