Mainokset

Marjakakku Raikas puolukkakakku resepti

Mainokset

Marjakakku Raikas puolukkakakku resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 45 min
  2. Passiivinen 4 t 30 min
  3. Raikas puolukkakakku
  4. 8 annosta
  5. Pohja
  6. 2 kpl munaa
  7. 1 dl sokeria
  8. 1¼ dl vehnäjauhoja
  9. Voiteluun
  10. ½ rkl voita
  11. Puolukkatäyte
  12. 5 kpl liivatelehteä
  13. 2 dl puolukkasurvosta
  14. 1½ dl sokeria
  15. 2 tl vanilliinisokeria
  16. 250 g maitorahkaa
  17. 3 rkl puolukkamehujuomaa
  18. 2 dl vispikermaa (vähälaktoosinen) (vatkattuna)
  19. Vaniljatäyte
  20. 3 kpl liivatelehteä
  21. 2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
  22. Kiille
  23. 2 kpl liivatelehteä
  24. 1½ dl puolukkamehujuomaa
  25. Valmista ensin kakkupohja. Voitele joko pyöreä tai pitkänomainen
  26. irtopohjavuoka. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita
  27. joukkoon vehnäjauhot. Paista kakkupohjaa 175-asteisessa uunissa 1520
  28. minuuttia. Kumoa pohja jäähtymään ja pese vuoka.
  29. Pane puolukkatäytteen liivatteet pehmenemään kylmään veteen noin 10
  30. minuutiksi. Sekoita puolukkasurvoksen joukkoon sokeri, vanilliinisokeri
  31. ja maitorahka. Pingota irtopohjavuokaan leivinpaperipala ja nosta
  32. kakkupohja takaisin vuokaan.
  33. Kuumenna puolukkamehu joko kattilassa tai mikrossa. Purista
  34. pehmenneistä liivatteista ylimääräinen neste pois. Liuota liivatteet
  35. kuumaan mehuun ja tarkista, että seos on tasaista. Kaada hieman
  36. jäähtynyt liivate-mehuseos ohuena nauhana puolukka-rahkaseokseen koko
  37. ajan sekoittaen. Sekoita seokseen lopuksi kermavaahto varovasti
  38. nostellen ja kaada seos kakkupohjan päälle ja tasoita täytteen pinta.
  39. Nosta vuoka kylmään hyytymään.
  40. Valmista vaniljatäyte. Pane liivatteet taas likoamaan kylmään veteen
  41. noin 10 minuutiksi. Vaahdota vaniljakastike. Kuumenna tilkka vettä joko
  42. kattilassa tai mikrossa. Purista pehmenneistä liivatteista ylimääräinen
  43. neste pois. Liuota liivatteet kuumaan veteen ja tarkista, että seos on
  44. tasaista. Sekoita vähän jäähtynyt liivate-vesiseos ohuena nauhana
  45. vaniljavaahtoon koko ajan sekoittaen. Kaada seos puolukkatäytteen
  46. päälle ja tasoita pinta. Nosta vuoka jälleen kylmään.
  47. Valmista kiille. Pane liivatteet pehmenemään kylmään veteen noin 10
  48. minuutiksi. Kuumenna mehu kattilassa tai mikrossa. Purista pehmenneistä
  49. liivatteista ylimääräinen neste pois. Liuota liivatteet kuumaan mehuun
  50. ja anna seoksen jäähtyä haaleaksi. Kaada kiille varovasti
  51. vaniljatäytteen päälle. Nosta vuoka kylmään ja peitä varovasti
  52. kelmulla, kun kiille on hyytynyt. Anna puolukkakakun olla kylmässä
  53. vähintään neljä tuntia, mielellään yön yli.
  54. Irrota raikkaan puolukkakakun reunat varovasti vuoan reunasta ja siirrä
  55. kakku tarjoiluvadille. Koristele puolukkakakku puolukoilla ja
  56. puolukanvarvuilla.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kakku

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit