Mainokset

Marjakukko Pienet mustikkakukot eli rättänät resepti

Mainokset

Marjakukko Pienet mustikkakukot eli rättänät resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 50 min
  2. Passiivinen 1 t 20 min
  3. Pienet mustikkakukot eli rättänät
  4. 5 kpl
  5. 125 g voita
  6. ½ dl sokeria
  7. 2 dl ruisjauhoja
  8. ½ dl ohrajauhoja
  9. ½ tl leivinjauhetta
  10. Täyte
  11. 5 dl mustikoita
  12. ½ dl sokeria
  13. 1 rkl perunajauhoja
  14. Vaahdota voi ja sokeri kevyesti. Sekoita keskenään jauhot ja
  15. leivinjauhe, sekoita voi-sokeriseokseen.
  16. Anna taikinan tasaantua viileässä vähintään tunti.
  17. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä ohueksi levyksi. Ota siitä
  18. pyöreällä muotilla tai veitsellä leikaten paloja.
  19. Painele levyt pieniin folio- tai uunivuokiin (halk. n. 12 cm), myös
  20. muffinipelti sopii käyttötarkoitukseen. Painele taikina huolellisesti
  21. niin, että se peittää paistoastian pohjan ja reunat.
  22. Sekoita keskenään mustikat, sokeri ja perunajauhot. Lusikoi marjaseos
  23. taikinapesiin. Kauli taikinan reunapalat uudelleen levyksi ja ota siitä
  24. kansiksi sopivia pyöreitä levyjä. Painele kannen reunat kiinni.
  25. Paista mustikkakukkoja 200-asteisessa uunissa 1520 minuuttia koosta
  26. riippuen.
  27. Tarjoa pienet mustikkakukot eli rättänät jälkiruokana tai kahvipöydässä
  28. vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.

Kuva galleriasta

englantilainen_aamiainen

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit