Marjamehu Herkku-vadelmamehu resepti
Mainokset
Marjamehu Herkku-vadelmamehu resepti
Aineosat
Ohjeet
- 45 min
- Passiivinen 1 pv
- Herkkuvadelmamehu
- 1 kpl
- 12 dl vettä
- 1 kg vadelmia
- 1 tl sitruunahappoa
- 5 dl sokeria
- Kiehauta vesi ja jäähdytä se. Survo marjat kulhossa ja kaada vesi
- päälle. Liuota sitruunahappo vesitilkkaan ja sekoita marjamäskiin.
- Peitä astia ja nosta viileään tekeytymään vuorokaudeksi.
- Valuta mehu sideharsolla peitetyn lävikön läpi toiseen kulhoon tai
- kattilaan. Liuota sokeri sekoitellen mehuun. Pullota mehu esim.
- muovisiin pakastepulloihin ja pakasta. Muista jättää pulloihin 10 %
- laajenemistilaa.
- Ota herukka-vadelmamehu sulamaan jääkaappiin herkutteluhetkiä varten.
- Laimenna herukka-vadelmamehu vedellä tai mineraalivedellä haluamasi
- vahvuiseksi.
- Jos teet isomman määrän raakamehua, mittaa valutettu mehu ja lisää
- sokeria noin 300 g eli 3½ dl mehulitraa kohti. Voit valmistaa
- raakamehua muistakin marjoista, kuten puolukoista tai mansikoista,
- samalla tavalla.
Samanlaiset reseptit
Kuva galleriasta
