Mainokset

Marjamehu Punaherukkamehu resepti

Mainokset

Marjamehu Punaherukkamehu resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 50 min
  2. Passiivinen 1 t 30 min
  3. Punaherukkamehu
  4. 1 kpl
  5. 4 kg punaherukoita
  6. 15 dl sokeria
  7. (marjakiloa kohti sokeria noin 300 g, eli 3½ dl)
  8. Näin valmistat höyrymehun mehumaijalla:
  9. Punnitse marjat. Huuhdo ne tarvittaessa mehumaijan reiitetyssä osassa
  10. ja anna valua. Poista lehdet ja mahdolliset pilaantunet marjat. Marjat
  11. voit mehustaa terttuineen.
  12. Täytä mehustimen alaosa eli pohjakattila vedellä ja kuumenna.
  13. Nosta marjakehikko eli reiitetty osa pohjakattilan päälle. Sulje kansi
  14. tiiviisti. Anna veden kiehua reippaasti koko mehustamisen ajan.
  15. Ota ensimmäinen mehuerä reilun puolen tunnin kuluttua suureen
  16. kattilaan, ja kaada takaisin vaalentuneiden marjojen päälle.
  17. Anna mehun valua kattilaan. Anna marjojen mehustua 11½ tuntia,
  18. kunnes marjat ovat täysin vaalentuneet.
  19. Lisää sokeri kattilaan, sekoita kunnes sokeri on liuennut. Kiehauta
  20. nopeasti.
  21. Kaada punaherukkamehua kattilasta kannuun ja täytä kuumennetut pullot
  22. suppilon avulla piripintaan. Sulje heti puhtailla korkeilla. Pyyhi
  23. pulloista märällä pyyhkeellä kaikki valumat pois. Säilytä
  24. punaherukkamehupullot viileässä.

Samanlaiset reseptit

Hakusanat:

Kuva galleriasta

paprika

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit