Mainokset

Marjapiirakka Kuningatarpiiras resepti

Mainokset

Marjapiirakka Kuningatarpiiras resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 40 min
  2. Passiivinen 1 t 25 min
  3. Kuningatarpiiras
  4. 12 palaa
  5. Pohja
  6. 200 g kaurakeksejä
  7. 100 g voita (sulatettuna)
  8. 1 tl kanelia
  9. Täyte
  10. 1 kpl sitruunaa
  11. 6 kpl keltuaista
  12. 400 g kondensoitua maitoa (säilyke, makeutettu)
  13. 1 rkl vaniljasokeria
  14. Lisäksi
  15. 3 dl mustikoita
  16. 3 dl vadelmia
  17. Murskaa keksit esimerkiksi monitoimikoneessa. Lisää voisula ja kaneli.
  18. Sekoita tasaiseksi.
  19. Vuoraa irtopohjavuoka (Ø 24 cm) leivinpaperilla ja kaada keksiseos
  20. vuokaan. Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille lusikan avulla.
  21. Paista pohjaa 150-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Jätä pohja
  22. odottamaan. Säädä uunin lämpö 175 asteeseen.
  23. Pese sitruuna huolellisesti. Raasta keltaista kuorta 12 tl. Vältä
  24. kuoren valkoista, kitkerää osaa. Purista sitruunasta ½ dl mehua.
  25. Erottele munista keltuaiset. Säästä valkuaiset esimerkiksi marengin
  26. tekoon tai munakkaaseen. Voit myös pakastaa valkuaiset.
  27. Vatkaa keltuaiset ja tiivistemaito sähkövatkaimella vaaleaksi
  28. vaahdoksi. Jatka vatkaamista ja valuta joukkoon sitruunanmehu. Lisää
  29. myös kuoriraaste ja vaniljasokeri. Kaada täyte pohjalle.
  30. Kypsennä torttua uunissa noin 15 minuuttia, kunnes se on hyytynyt.
  31. Jäähdytä piiras, peitä se kelmulla ja nosta jääkaappiin odottamaan
  32. tarjoilua. Halutessasi voit pakastaa piiraan tässä vaiheessa.
  33. Siirrä piiras tarjoiluvadille. Levitä tortun pintaan reilusti marjoja.
  34. Kuningatarpiiraan seuraan sopii vaniljasokerilla maustettu
  35. kermavaahto.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

paistettu_possu

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit