Marjapiirakka Omena-puolukkapiiras resepti
Mainokset
Marjapiirakka Omena-puolukkapiiras resepti
Aineosat
Ohjeet
- 40 min
- Passiivinen 40 min
- Omena-puolukkapiiras
- 8 annosta
- Pohja
- 3 dl vehnäjauhoja
- ½ dl sokeria
- 1 tl kardemummaa
- 150 g voita
- 1 kpl munaa
- Täyte
- 2 kpl omenaa
- 3 dl puolukoita
- 1½ rkl perunajauhoja
- 200 g kermaviiliä
- 1 dl sokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- 3 kpl munaa
- Muruseokseen
- 1 dl kaurahiutaleita
- ½ dl sokeria
- ½ tl kardemummaa
- Piiraspohja kannattaa aina esipaistaa, tällöin se on varmasti kypsä
- kosteastakin täytteestä huolimatta. Perunajauhot sitovat kosteita
- hedelmä- ja marjatäytteitä.
- Valmista pohja. Yhdistä kuivat aineet ja nypi ne viileän rasvan kanssa
- murumaiseksi seokseksi. Lisää muna ja sekoita taikina tasaiseksi.
- Säästä ¼ taikinasta muruseosta varten.
- Levitä taikina (Ø 2628 cm) piirasvuokaan. Paista pohjaa 200-asteisessa
- uunissa noin 10 minuuttia, kunnes se on saanut vähän väriä.
- Pese omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa omenat kuutioiksi. Sekoita
- omenat ja puolukat keskenään. Lisää joukkoon perunajauhot ja sekoita
- hyvin. Kaada seos esipaistetulle piiraspohjalle.
- Sekoita keskenään kermaviilii, sokerit ja munat. Kaada seos tasaisesti
- täytteen päälle.
- Sekoita säästetyn pohjataikinan joukkoon kaurahiutaleet, sokeri ja
- kardemumma. Murenna seos omena-puolukkapiiraan pinnalle.
- Paista omena-puolukkapiirasta noin 40 minuuttia uunin keskitasolla,
- kunnes täyte on täysin hyytynyt. Tarjoa omena-puolukkapiiras vähän
- jäähtyneenä.
- Piirastaikinaan voit lisätä kanelia, kardemummaa tai vaniljasokeria.
- Mausteet tuovat mukavan makulisän piiraaseen.
- Jäähtyneenä tarjottavan piiraan täyte pysyy paremmin koossa, ja myös
- maut ovat ehtineet tekeytyä.
Samanlaiset reseptit
Kuva galleriasta
