Mainokset

Marmeladi Luumumarmeladi resepti

Mainokset

Marmeladi Luumumarmeladi resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 30 min
  2. Passiivinen 45 min
  3. Hyytelön perusohje
  4. 20 annosta
  5. 2 kg luumuja
  6. 12 dl sokeria
  7. 2 dl vettä
  8. Käytä hieman raakoja luumuja marmeladin tekemiseen, koska raaoissa
  9. hedelmissä ja marjoissa on luonnostaan hyytymistä parantavaa pektiiniä.
  10. Huuhdo hedelmät, poista kivet ja paloittele ne.
  11. Pane hedelmäpalat, sokeri ja vesi (1-2 dl) paksupohjaiseen kattilaan.
  12. Keitä hiljalleen ilman kantta niin kauan, että massa sakenee.
  13. Sekoita välillä, ettei keitos pala pohjaan. Keittämisaika on 2545
  14. minuuttia riippuen hedelmien kypsyysasteesta.
  15. Jos käytät hillosokeria, aika voi olla lyhyempi. Keittämisen aikana
  16. haihtuu myös nestettä, mikä tekee massasta vähitellen sakeampaa.
  17. Tee marmeladikoe: Valuta kylmälle lautaselle lusikallinen marmeladia,
  18. jäähdytä jääkaapissa ja vedä vako marmeladiin. Jos vako ei umpeudu,
  19. marmeladi on valmista.
  20. Nosta kattila levyltä, kun luumumarmeladi on valmista. Kuori vaahto
  21. pinnalta, ja anna marmeladin levätä noin 10 minuuttia.
  22. Purkita puhtaisiin, kuumiin purkkeihin aivan piri pintaan. Sulje purkit
  23. heti puhtailla, keitetyillä kansilla. Jäähdytä ja säilytä kylmässä.
  24. Käytä luumumarmeladiin vain vastakypsyneitä marjoja, sillä niissä on
  25. runsaasti hyytymistä edistävää pektiiniä. Jos marmeladi ei keittämällä
  26. hyydy, lisää hyytelöimisainetta (Melatin). Lue tarkemmat ohjeet
  27. pakkauksesta.
  28. Anna luumumarmeladin tekeytyä muutama päivä ennen käyttämistä.

Samanlaiset reseptit

Kuva galleriasta

voileivat

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit