Mainokset

Maukas lihakeitto

Mainokset

Maukas lihakeitto
 
Aineosat
  • 2 tl suolaa
  • vettä
  • 1 palsternakka
  • 1 sipuli
  • juuriselleriä
  • 500 g keittolihaa
  • 3 porkkanaa
  • PInnalle hienonnettua persiljaa
  • 1 laakerinlehti
  • keskikokoista kiinteää perunaa
  • suolaa tai 1 lihaliemikuutio, tarvittaessa
  • 250 g lanttua
  • 10 maustepippuria
Ohjeet
  1. Huuhdo liha kylmässä, juoksevassa vedessä. Nosta liha kattilaan ja kaada päälle kylmä vesi. Kuumenna vesi vähitellen kiehuvaksi ja kuori pois samalla pinnalle syntyvää vaahtoa. Lisää suola, laakerinlehti ja pippurit sekä kuorittu ja paloiteltu sipuli. Keitä lihaa hiljalleen 1–1½ tuntia. Pese, kuori ja paloittele porkkanat, lanttu, selleri, palsternakka ja perunat. Nosta lihapala liemestä ja lisää liemeen ensin porkkana, sitten lanttu, selleri ja palsternakka. Lisää vähän myöhemmin perunalohkot. Poista lihasta mahdollinen luu ja leikkaa liha kuutioiksi. Anna keiton kiehua, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Lisää paloitellut lihanpalat sekä tarvittaessa vettä. Anna keiton kiehahtaa. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai yksi liemikuutio. Ripottele pinnalle lopuksi persiljasilppua. Tarjoa höyryävä keitto ruisleivän kera.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

sipsit

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit