Maustekakku Pähkinäinen karpalokakku resepti
Mainokset
Maustekakku Pähkinäinen karpalokakku resepti
Aineosat
Ohjeet
- 35 min
- Passiivinen 50 min
- Pahkinäinen karpalokakku
- 20 viipaletta
- 150 g voita
- 2 dl sokeria
- 2 kpl munaa
- 2 tl appelsiininkuoriraastetta
- 3½ dl vehnäjauhoja
- 100 g kuivattuja karpaloita
- 100 g makadamiapähkinöitä (rouhittuna)
- 1 tl leivinjauhetta
- ¼ tl suolaa
- 1½ dl vaniljajogurttia
- Liemi
- 1½ dl virvoitusjuomaa (sitrus)
- ¾ dl sitruslikööriä
- Kuorrutus
- 200 g tuorejuustoa (appelsiini)
- 2 tl kevytmaitoa
- 2 rkl tomusokeria
- 2 tl vanilliinisokeria
- Koristeeksi
- 1 dl kuivattuja karpaloita
- Vaahdota voi ja sokeri. Lisää joukkoon munat yksitellen, hyvin
- vatkaten. Lisää appelsiininkuoriraaste ja sekoita tasaiseksi.
- Sekoita kuivat aineet kulhossa keskenään ja kääntele seos voivaahtoon
- jogurtin kera.
- Kumoa taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (vetoisuus
- väh. 1,5 l). Tasoita taikinan pinta. Paista 175 asteessa noin 50
- minuuttia, kunnes taikinaa ei enää tartu tikkuun.
- Kumoa kakku vähän jäähtyneenä. Pese ja kuivaa kakkuvuoka. Nosta
- pähkinäinen karpalokakku takaisin ja pistele siihen cocktailtikulla
- reikiä sinne tänne. Kuumenna liemi ja kaada se kakun päälle. Anna
- maustua peitettynä jääkaapissa vähintään vuorokauden ajan.
- Kumoa pähkinäinen karpalokakku tarjoiluvadille. Notkista
- huoneenlämpöinen tuorejuusto nestetilkalla, mausta sokereilla ja levitä
- kakun päälle. Ripottele päälle karpaloita ja pähkinöitä makusi mukaan.
- Voit jättää kuorrutuksen halutessasi kokonaan pois tai käyttää
- koristeluun tomusokeria. Ilman kuorrutusta pähkinäinen karpalokakku
- säilyy jääkaapissa syöntikelpoisena ainakin viikon verran.
Samanlaiset reseptit
Kuva galleriasta
