Mainokset

Maustekakku Pähkinäinen karpalokakku resepti

Mainokset

Maustekakku Pähkinäinen karpalokakku resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 35 min
  2. Passiivinen 50 min
  3. Pahkinäinen karpalokakku
  4. 20 viipaletta
  5. 150 g voita
  6. 2 dl sokeria
  7. 2 kpl munaa
  8. 2 tl appelsiininkuoriraastetta
  9. 3½ dl vehnäjauhoja
  10. 100 g kuivattuja karpaloita
  11. 100 g makadamiapähkinöitä (rouhittuna)
  12. 1 tl leivinjauhetta
  13. ¼ tl suolaa
  14. 1½ dl vaniljajogurttia
  15. Liemi
  16. 1½ dl virvoitusjuomaa (sitrus)
  17. ¾ dl sitruslikööriä
  18. Kuorrutus
  19. 200 g tuorejuustoa (appelsiini)
  20. 2 tl kevytmaitoa
  21. 2 rkl tomusokeria
  22. 2 tl vanilliinisokeria
  23. Koristeeksi
  24. 1 dl kuivattuja karpaloita
  25. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää joukkoon munat yksitellen, hyvin
  26. vatkaten. Lisää appelsiininkuoriraaste ja sekoita tasaiseksi.
  27. Sekoita kuivat aineet kulhossa keskenään ja kääntele seos voivaahtoon
  28. jogurtin kera.
  29. Kumoa taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (vetoisuus
  30. väh. 1,5 l). Tasoita taikinan pinta. Paista 175 asteessa noin 50
  31. minuuttia, kunnes taikinaa ei enää tartu tikkuun.
  32. Kumoa kakku vähän jäähtyneenä. Pese ja kuivaa kakkuvuoka. Nosta
  33. pähkinäinen karpalokakku takaisin ja pistele siihen cocktailtikulla
  34. reikiä sinne tänne. Kuumenna liemi ja kaada se kakun päälle. Anna
  35. maustua peitettynä jääkaapissa vähintään vuorokauden ajan.
  36. Kumoa pähkinäinen karpalokakku tarjoiluvadille. Notkista
  37. huoneenlämpöinen tuorejuusto nestetilkalla, mausta sokereilla ja levitä
  38. kakun päälle. Ripottele päälle karpaloita ja pähkinöitä makusi mukaan.
  39. Voit jättää kuorrutuksen halutessasi kokonaan pois tai käyttää
  40. koristeluun tomusokeria. Ilman kuorrutusta pähkinäinen karpalokakku
  41. säilyy jääkaapissa syöntikelpoisena ainakin viikon verran.

Samanlaiset reseptit

Kuva galleriasta

mansikkaa_kermalla

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit