Mainokset

MaustekakkuSeesamikakku ( Tahinopitta) resepti

Mainokset

MaustekakkuSeesamikakku ( Tahinopitta) resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 25 min
  2. Passiivinen 1 t
  3. Seesamikakku Tahinopitta
  4. 15 palaa
  5. 3 dl seesamitahnaa eli tahinia
  6. 3½ dl sokeria
  7. 2 tl appelsiininkuoriraastetta
  8. 2½ dl appelsiinitäysmehua
  9. 6½ dl vehnäjauhoja
  10. 2 dl saksanpähkinöitä (rouhittuina)
  11. 1½ dl rusinoita
  12. 1 rkl vaniljasokeria
  13. 2½ tl leivinjauhetta
  14. ½ tl neilikkaa (jauhettuna)
  15. Vuokaan
  16. 1 rkl voita
  17. ½ dl seesaminsiemeniä
  18. Tarjoiluun
  19. 2 dl ruoanvalmistusjogurttia
  20. 2 rkl hunajaa
  21. 1 tl vaniljasokeria
  22. Voitele Ø noin 22 sentin kakkuvuoka tai pitkulainen leipävuoka.
  23. Jauhota vuoka seesaminsiemenillä. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
  24. Mittaa kulhoon tahini, sokeri ja huolellisesti pestystä appelsiinista
  25. raastettu kuori. Lisää appelsiinimehu pienissä erissä, samalla
  26. vatkaten. Sekoita toisessa kulhossa loput aineet ja lisää seos
  27. taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Taikina on hyvin tiivistä.
  28. Lusikoi taikina vuokaan ja tasoita pinta. Kopauta vuokaa pöytäpintaan,
  29. jotta mahdolliset ilmataskut hajoavat. Paista kakkua noin tunti, kunnes
  30. kakun keskelle työntämääsi tikkuun ei tartu enää taikinaa. Peitä
  31. seesamikakku paiston puolivälissä foliolla, jotta pinta ei tummu
  32. liikaa.
  33. Tarjoa seesamikakkua eli tahinopitaa sellaisenaan tai
  34. jogurttikastikkeen kanssa. Tee jogurttikastike sekoittamalla kaikki
  35. kastikkeen aineet keskenään.

Samanlaiset reseptit

Kuva galleriasta

letut

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit