Mainokset

Munakas Jussin perunamunakas resepti

Mainokset

Munakas Jussin perunamunakas resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 25 min
  2. Passiivinen 15 min
  3. Jussin perunamunakas
  4. 2 annosta
  5. 150 g perunaa
  6. 50 g sipulia
  7. 1 rkl rypsiöljyä
  8. 1 dl juoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
  9. 30 g aurinkokuivattua tomaattia (paloiteltuna)
  10. ½ tl suolaa
  11. ¼ tl mustapippuria
  12. 3 kpl munaa
  13. 50 g parmesaanijuustoa (raastettuna)
  14. 2 rkl tuoretta basilikaa (silputtuna)
  15. Kuori perunat tai pese ne huolellisesti harjaten. Leikkaa perunat
  16. ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja suikaloi sipuli.
  17. Kuumenna pienellä, pinnoitetulla paistinpannulla öljy ja voi. Nosta
  18. perunat ja sipulit pannulle ja paista silloin tällöin käännellen,
  19. kunnes perunat ovat pehmenneitä ja osittain ruskistuneita, noin 10
  20. minuuttia. Kääntele lopuksi joukkoon aurinkokuivatut tomaatit sekä
  21. puolet suolasta ja mustapippurista. Laske lämpö minimiin.
  22. Sekoita keskenään munat, juustoraaste, basilika sekä loppu suola ja
  23. pippuri. Kaada seos perunoille ja nostele niitä lastalla, jotta
  24. munaseos leviää tasaisesti. Peitä pannu kannella ja jätä munakas
  25. kypsymään noin 10 minuutiksi.
  26. Kun pinta on lähes hyytynyt, käännä munakas suuren lautasen tai
  27. leikkuulaudan avulla. Nosta lauta pannun päälle ja paina lautaa
  28. kämmenellä pannua vasten. Kippaa pannu ympäri, jotta munakas putoaa
  29. laudalle. Liuuta munakas takaisin pannuun. Lisää tarvittaessa lämpöä
  30. ja anna munakkaan paistua myös toiselta puoleltaan kauniin ruskeaksi,
  31. muutaman minuutin ajan.
  32. Nosta pannu syrjään ja anna perunamunakkaan vetäytyä pannulla hetki.
  33. Pakkaa perunamunakas evääksi ja nauti sitä huoneenlämpöisenä tai
  34. lämmitettynä raikkaan salaatin, esimerkiksi valkosipulisella
  35. salaattikastikkeella maustetun tomaattisalaatin kanssa.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

salaatti

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit