Munakas Jussin perunamunakas resepti
Mainokset
Munakas Jussin perunamunakas resepti
Aineosat
Ohjeet
- 25 min
- Passiivinen 15 min
- Jussin perunamunakas
- 2 annosta
- 150 g perunaa
- 50 g sipulia
- 1 rkl rypsiöljyä
- 1 dl juoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
- 30 g aurinkokuivattua tomaattia (paloiteltuna)
- ½ tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria
- 3 kpl munaa
- 50 g parmesaanijuustoa (raastettuna)
- 2 rkl tuoretta basilikaa (silputtuna)
- Kuori perunat tai pese ne huolellisesti harjaten. Leikkaa perunat
- ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja suikaloi sipuli.
- Kuumenna pienellä, pinnoitetulla paistinpannulla öljy ja voi. Nosta
- perunat ja sipulit pannulle ja paista silloin tällöin käännellen,
- kunnes perunat ovat pehmenneitä ja osittain ruskistuneita, noin 10
- minuuttia. Kääntele lopuksi joukkoon aurinkokuivatut tomaatit sekä
- puolet suolasta ja mustapippurista. Laske lämpö minimiin.
- Sekoita keskenään munat, juustoraaste, basilika sekä loppu suola ja
- pippuri. Kaada seos perunoille ja nostele niitä lastalla, jotta
- munaseos leviää tasaisesti. Peitä pannu kannella ja jätä munakas
- kypsymään noin 10 minuutiksi.
- Kun pinta on lähes hyytynyt, käännä munakas suuren lautasen tai
- leikkuulaudan avulla. Nosta lauta pannun päälle ja paina lautaa
- kämmenellä pannua vasten. Kippaa pannu ympäri, jotta munakas putoaa
- laudalle. Liuuta munakas takaisin pannuun. Lisää tarvittaessa lämpöä
- ja anna munakkaan paistua myös toiselta puoleltaan kauniin ruskeaksi,
- muutaman minuutin ajan.
- Nosta pannu syrjään ja anna perunamunakkaan vetäytyä pannulla hetki.
- Pakkaa perunamunakas evääksi ja nauti sitä huoneenlämpöisenä tai
- lämmitettynä raikkaan salaatin, esimerkiksi valkosipulisella
- salaattikastikkeella maustetun tomaattisalaatin kanssa.
Samanlaiset reseptit
Hakusanat:
Kuva galleriasta
