Mainokset

Munkki Munkkirinkilät resepti

Mainokset

Munkki Munkkirinkilät resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 1 t
  2. Passiivinen 1 t
  3. Munkkirinkilät
  4. 40 kpl
  5. 5 dl kevytmaitoa
  6. 50 g hiivaa
  7. 1½ dl sokeria
  8. 1 rkl kardemummaa
  9. 1 tl suolaa
  10. 2 kpl munaa
  11. 13 dl vehnäjauhoja
  12. 1 dl rypsiöljyä
  13. Lisäksi
  14. Paistamiseen:
  15. 1 litra rypsiöljyä
  16. Päälle:
  17. sokeria
  18. Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Sekoita joukkoon sokeri,
  19. kardemumma, suola, munat ja vajaa puolet jauhoista. Alusta taikinaan
  20. rasva ja loput jauhot. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kädestä ja
  21. kulhon reunoista. Kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa
  22. kaksinkertaiseksi, noin 30 minuuttia.
  23. Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä tasaiseksi. Leivo se tangoksi ja
  24. jaa 40 palaan. Muotoile palat haluamallasi tavalla.
  25. Paksut munkkirinkilät: Pyörittele taikinapalat pulliksi, paina
  26. kädellä hieman. Kohota liinalla peitettyinä. Paina jauhotetulla
  27. sormella reikä pullien keskelle ja suurenna reikää pyörittämällä
  28. munkkia varovasti sormien ympäri.
  29. Herttaiset munkkirinkilät: Leivo palat noin 25 cm:n nauhoiksi, ota
  30. kiinni keskeltä ja kiepauta toinen puolisko toisen ympärille. Yhdistä
  31. päät. Kohota liinalla peitettyinä.
  32. Puuskamunkit: Leivo palat noin 15 cm:n pituisiksi tangoiksi,
  33. kietaise ne kapeiksi rinkilöiksi ja yhdistä päät kevyeksi solmuksi.
  34. Kohota liinalla peitettyinä.
  35. Kuumenna öljy isossa padassa 170180-asteiseksi.
  36. Pudota 23 munkkirinkilää varovasti kuumaan öljyyn. Paista 12
  37. minuuttia puolta kohden. Käännä munkit ja jatka paistamista vielä noin
  38. minuutti. Nosta valmiit munkit reikäkauhalla talouspaperin päälle.
  39. Paista kaikki munkkirinkilät samoin.
  40. Pyörittele vielä lämpimät munkit sokerissa lautasella.

Samanlaiset reseptit

Kuva galleriasta

salaatti

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit