Mainokset

Murokeksit Minttupikkuleivät resepti

Mainokset

Murokeksit Minttupikkuleivät resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 30 min
  2. Passiivinen 1 t 20 min
  3. Minttupikkuleivat
  4. 30 kpl
  5. Perusmurotaikina
  6. 200 g voita
  7. 1¼ dl sokeria
  8. 4 dl vehnäjauhoja
  9. 2 tl vaniljasokeria
  10. 1 tl leivinjauhetta
  11. 1 kpl munaa
  12. Taikinaan
  13. ½ dl suklaamakeisia (rouhittuna, esim. Marianne)
  14. 3½ dl tomusokeria
  15. 1 kpl valkuaista
  16. Lisäksi
  17. 1 tl piparminttuaromia
  18. veitsenkärjellinen punaista väritahnaa
  19. Mittaa kylmä voi, sokeri ja kuivat aineet monitoimikoneen kulhoon. Aja
  20. tasaiseksi leikkuuterällä. Lisää muna koneen käydessä. Jatka
  21. sekoittamista, kunnes taikinasta muodostuu pallo.
  22. Voit myös tehdä taikinan nyppimällä voin ja sokerin sormin, ja
  23. lisäämällä munan sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet.
  24. Sekoita joukkoon mariannerouhe. Jaa taikina kahtia. Muotoile kumpikin
  25. pala jauhotetulla alustalla noin 30 cm:n pituiseksi, tasaiseksi
  26. tangoksi. Kääräise tangot voipaperiin ja nosta jääkaappiin. Anna
  27. jähmettyä vähintään tunti.
  28. Leikkaa kumpikin tanko vajaan sentin viipaleiksi leivinpaperoidulle
  29. pellille. Paista 200-asteisessa uunissa 78 minuuttia. Jäähdytä
  30. minttupikkuleivät tasaisella alustalla.
  31. Kuorruta minttupikkuleivät. Vatkaa tomusokeri, valkuainen ja
  32. piparminttu sähkövatkaimella tasaiseksi tahnaksi. Jätä vajaa 1 dl
  33. taikinaa erilleen punaisia koristeita varten. Levitä valkoista
  34. kuorrutusta keksien pintaan ja anna kovettua.
  35. Sekoita lopun kuorrutuksen joukkoon punainen väriaine. Pursota tai
  36. valuta punaista kuorrutetta kovettuneen valkoisen kuorrutuksen päälle
  37. pieniksi pisteiksi, viiruiksi tai spiraaliksi. Anna jähmettyä
  38. huoneenlämmössä peittämättä.

Kuva galleriasta

kanapasta

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit