Mainokset

Musaka

Mainokset

Musaka
 
Aineosat
  • jauhettua muskottipähkinää halutessasi
  • öljyä
  • rouhittua mustapippuria
  • 50 g margariinia tai voita
  • 3 dl maitoa
  • 500 g jauhelihaa
  • 2 sipulia
  • 4 rkl tomaattisosetta
  • jauhettua kanelia
  • vehnäjauhoja
  • 1 sitruunan mehu
  • 3 (n. 800g) munakoisoa
  • 2 tl suolaa
  • 3 tomaattia
  • 150 g juustoraastetta
Ohjeet
  1. Pese munakoisot, leikkaa niistä kannat ja viipaloi ne ohuiksi viipaleiksi. Nostele viipaleet kerroksittain lävikköön puristaen väleihin sitruunamehua sekä ripaus suolaa. Aseta pinnalle kevyt paino, esim. lautanen. Pane valumaan noin puoleksi tunniksi.Kuori ja hienonna sipuli pieniksi kuutioiksi. Kuutioi tomaatit. Ruskista sipuleita kevyesti pannulla. Lisää jauheliha ja anna sen kypsyä. Mausta jauhelihaseos suolalla, pippurilla ja ripauksella kanelia. Kun kosteus on haihtunut ja liha ruskistunut, lisää tomaatit sekä tomaattisose. Anna seoksen kiehua hiljalleen ilman kantta noin 15 minuuttia.Sulata rasva teflonpintaisessa kattilassa. Lisää jauhot hyvin sekoittaen. Sekoita joukkoon vähitellen maito. Anna kastikkeen kiehahtaa ja nosta se sitten syrjään liedeltä. Mausta maitokastike halutessasi muskottipähkinällä.Huuhdo munakoisoviipaleet ja painele ylimääräinen kosteus huolellisesti talouspaperiin. Lorauta pannuun hieman öljyä ja paista munakoisoviipaleet pienissä erissä kovassa lämmössä vaaleanruskeiksi.Aseta munakoisoviipaleet ja jauheliha kerroksittain uunivuokaan.Sekoita juustoraaste hieman jäähtyneeseen maitokastikkeeseen ja kaada vuokaan.Paista laatikkoa 200 asteessa noin puolisen tuntia.06.05

Kuva galleriasta

voileivat

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit