Mainokset

Mustajuurikeitto suppiloilla resepti

Mainokset

Mustajuurikeitto suppiloilla resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 10 min
  2. Passiivinen 45 min
  3. Mustajuurikeitto suppiloilla
  4. 6 annosta
  5. 8 dl rasvatonta maitoa
  6. 1 kg mustajuurta
  7. 2 kpl perunaa
  8. 1 kpl sipulia
  9. 200 g tuorejuustoa (rasvaa 6-11 %) (pippuri)
  10. 1 tl suolaa
  11. ¼ tl mustapippuria
  12. ¼ tl jauhettua muskottipähkinää
  13. 100 g suppilovahveroita (kuivattuina)
  14. 1 dl ruokakermaa (rasvaa 5 %, vähälaktoosinen)
  15. 1 dl rasvatonta maitoa (vaahdotettuna)
  16. Tarjoiluun
  17. 1 dl ruohosipulia
  18. 2 dl suppilovahveroita (paistettuna)
  19. Kuori ja paloittele mustajuuret. Poista kaikki mustat täplät. Siirrä
  20. mustajuuret heti kuorimisen jälkeen kylmään veteen, jotta ne eivät
  21. tummu.
  22. Laita maito kuumenemaan paksupohjaiseen kattilaan. Lisää valutetut
  23. mustajuuripalat, pilkotut perunat ja silputtu sipuli ja anna niiden
  24. kypsyä noin 3040 minuuttia.
  25. Soseuta keitto sileäksi. Nosta se takaisin liedelle ja lisää
  26. tuorejuusto ja mausteet. Lisää ruokakerma.
  27. Murskaa joukkoon kuivattuja suppilovahveroita ja anna niiden tekeytyä
  28. hetki.
  29. Juuri ennen tarjoilua kuumenna vaahdotettava maito. Vatkaa se vaahdoksi
  30. ja sekoita sopan joukkoon.
  31. Annostele keitto lautasille ja koristele yrteillä ja paistetuilla
  32. sienillä.
  33. Paahda pippurit tulikuumalla valurautapannulla, jolloin niistä tulee
  34. hienon pähkinäisen makuisia. Varo, etteivät ne pala. Pippurit ovat
  35. valmiita, kun ne murskautuvat kädessä kämmenellä pyöritellen. Lisää
  36. pippurimurska keiton joukkoon.

Kuva galleriasta

kalalautanen

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit