Mainokset

Mustaleipä resepti

Mainokset

Mustaleipä resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 15 min
  2. Passiivinen 1 pv 9 t 40 min
  3. Mustaleipa
  4. 4 kpl
  5. 1o dl piimää
  6. 1½ dl siirappia
  7. 1½ dl fariinisokeria
  8. 1½ dl ruismaltaita
  9. 1 tl suolaa
  10. 1 kg ruisjauhoja
  11. 25 g hiivaa
  12. 500 g grahamjauhoja
  13. Voiteluun
  14. 1 dl siirappia
  15. 1 dl kahvijuomaa
  16. Sekoita kädenlämpöiseen piimään siirappi, fariinisokeri, maltaat, suola
  17. ja kolme neljäsosaa ruisjauhoista.
  18. Vaivaa seos notkeaksi taikinaksi. Ripottele loput ruisjauhot taikinan
  19. pinnalle.
  20. Peitä taikina liinalla ja sivuun 12 päiväksi. Sekoita murennettu hiiva
  21. kädenlämpöiseen vesitilkkaan. Yhdistä hiivaseos ja grahamjauhot
  22. imellettyyn taikinapohjaan. Jätä taikina peitettynä kohoamaan noin 6
  23. tunniksi.
  24. Kumoa taikina ja leivo siitä neljä matalaa leipää.
  25. Kohota leipiä peitettynä leivinpaperin päällä uunipellillä 10
  26. minuuttia. Pistele leivät ja paista 200-asteisessa uunissa 20 minuutin
  27. ajan. Voitele leipiä paistamisen aikana pariin kertaan
  28. siirappikahvilla.
  29. Nosta leivät uunista ja kääri ne päällekkäin folioon. Jatka
  30. kypsentämistä vielä 150-asteisessa uunissa noin 3 tunnin ajan. Sammuta
  31. sitten uuni kokonaan, mutta jätä leivät vielä uuniin, kunnes uuni on
  32. täysin jäähtynyt. Parhaimmillaan leipä on parin päivän kuluttua.

Kuva galleriasta

salaatti

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit