Mainokset

Mustikka-vaniljakakku

Mainokset

Mustikka-vaniljakakku
 
Aineosat
  • (100 g) pakastemustikoita
  • liivatelehteä
  • 3 dl kuohukermaa
  • piparkakkuja tai kaurakeksejä
  • vettä
  • 1 prk (700 g) vaniljavanukasta
  • 2 rkl sitruunamehua
  • hyytelösokeria
  • 75 g voita tai margariinia
  • 1 dl sokeria
Ohjeet
  1. Vuoraa irtopohjakakkuvuoka (halk. n. 24 cm) leivinpaperilla. Murskaa piparkakut tai keksit esim. pakastepussissa kaulimella hakaten. Siirrä kulhoon ja sekoita joukkoon sulatettu rasva. Painele seos vuoan pohjalle. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Vaahdota kerma. Sekoita vaniljavanukkaaseen sokeri ja sulaneet mustikat. Kiehauta tilkka sitruunamehua. Purista liivatelehdet kuiviksi ja liuota ne mehuun. Sekoita liivateliemi ohuena nauhana vanukkaan joukkoon. Sekoita joukkoon kermavaahto. Kaada seos pohjan päälle. Anna hyytyä yön yli. Kiehuta loput mustikat ja vesi. Sekoita joukkoon hyytelösokeri ja anna kiehahtaa. Jäähdytä hetki. Lusikoi mustikkakiille kakun pinnalle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään puolisen tuntia. Kun kiille on hyytynyt, irrota kakku vuoasta.

Kuva galleriasta

limonadi

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit