Mainokset

Näkkäri Ruisnäkkileipä resepti

Mainokset

Näkkäri Ruisnäkkileipä resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 25 min
  2. Passiivinen 1 t 30 min
  3. Ruisnäkkileipä
  4. 25 kpl
  5. 3 dl vettä
  6. 2 dl kevytmaitoa
  7. 15 g hiivaa
  8. 2 rkl siirappia
  9. 1 tl suolaa
  10. 4 dl ruissihtijauhoja
  11. 4 dl hiivaleipäjauhoja
  12. 3 dl ruisjauhoja
  13. Voiteluun
  14. ½ dl kevytmaitoa
  15. Pinnalle
  16. 2 rkl sormisuolaa
  17. 2 tl unikonsiemeniä
  18. Yhdistä vesi ja maito. Lämmitä seos kädenlämpöiseksi.
  19. Liuota hiiva nesteeseen. Lisää siirappi ja suola.
  20. Sekoita jauhot keskenään. Alusta jauhot taikinaan. Taikinan kuuluu olla
  21. löysähkö, mutta ei tarttuvainen.
  22. Vaivaa taikinaa muutaman minuutin ajan.
  23. Jaa taikina 25 osaan ja pyörittele litteiksi pallukoiksi. Peittele
  24. taikinat tuorekelmun ja liinan alle odottamaan.
  25. Kauli taikinapallerot ohuiksi levyiksi leivinpaperin päällä. Pellille
  26. mahtuu kerrallaan 24 leipää. Silikonikaulin on kätevä, koska siihen
  27. taikina ei tartu. Jos käytössäsi on tavallinen kaulin tai pulikka,
  28. käytä kaulimiseen runsaasti jauhoja tarttumisen estämiseksi. Jauhot
  29. kannattaa pyyhkiä pois sudilla ennen paistoa, jotta jauhot eivät pala
  30. uunissa.
  31. Voitele leivät maidolla. Ripottele pinnalle suolakiteitä ja
  32. unikonsiemeniä oman makusi mukaan.
  33. Paista ruisnäkkileipiä 225 asteessa noin 8 minuuttia. Tarkkaile uunia
  34. säännöllisesti. Näkkärit ovat valmiita, kun ne ovat saaneet kivasti
  35. väriä.
  36. Jäähdytä ruisnäkkileivät ja säilytä ne kuivassa.
  37. Näkkäritaikina kannattaa leipoa yleiskoneella. Näin rakenteesta tulee
  38. helposti käsiteltävä.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

sapi12288_katkarapu-kirjolohigratiini_0000

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit