Mainokset

Näkkileipä Olutnäkkärit resepti

Mainokset

Näkkileipä Olutnäkkärit resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 30 min
  2. Passiivinen 20 min
  3. Olutnäkkärit
  4. 16 kpl
  5. 2 dl keskiolutta (Lapin Kulta Luomu Jouluolutta)
  6. 1 rkl voita (sulatettuna)
  7. 1 tl hunajaa
  8. ½ tl suolaa
  9. ½ dl pellavansiemeniä
  10. 2 dl ruisjauhoja
  11. 2 dl ohrajauhoja
  12. Pinnalle
  13. 1 rkl sormisuolaa
  14. Sekoita kulhossa olut, rasva, hunaja ja suola. Lisää pellavansiemenet,
  15. ruis- ja ohrajauhot. Vaivaa taikina sitkeäksi.
  16. Muotoile taikinasta tasainen pötkylä ja jaa se 8 osaan.
  17. Kauli jokainen pala pitkulaisiksi ohuiksi nauhoiksi ja viimeistele
  18. pinta näkkileipäkaulimella. Voit myös pistellä pintaa haarukalla.
  19. Nosta nauhat leivinpaperilla päällystetylle pellille ja ripottele
  20. päälle suolaa.
  21. Ajele näkkileipäpalat vielä taikinapyörällä pitkittäin puoliksi. Paista
  22. olutnäkkäreitä 200-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia.
  23. Anna olutnäkkärien kuivahtaa. Tarjoa esimerkiksi juustojen kera.

Kuva galleriasta

ranskalaiset_perunat

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit