Mainokset

Näkkileipä Rouheinen näkkäri resepti

Mainokset

Näkkileipä Rouheinen näkkäri resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 5 min
  2. Passiivinen 1 t 30 min
  3. Rouheinen näkkäri
  4. 25 palaa
  5. 1½ dl kaurahiutaleita
  6. 1 dl ruisjauhoja
  7. 1 dl auringonkukansiemeniä
  8. ⅓ dl vehnäleseitä (tai 3-viljan leseseosta)
  9. ⅓ dl kauraleseitä (tai 3-viljan leseseosta)
  10. ⅓ dl ruisleseitä (tai 3-viljan leseseosta)
  11. 1 dl seesaminsiemeniä
  12. ½ dl pellavansiemeniä
  13. 3 dl vettä
  14. 1 tl suolaa
  15. Sekoita kaikki näkkärin ainekset tasaiseksi. Anna taikinan levähtää ½
  16. tuntia huoneenlämmössä.
  17. Levitä taikina lusikalla leivinpaperilla vuoratulle pellille ohueksi
  18. levyksi. Jaa taikinapyörällä tai veitsellä neliöiksi (murtuu
  19. paistamisen jälkeen siisteiksi paloiksi).
  20. Paista 150 asteessa noin 1 tunti, kunnes näkkileipä on kuivan tuntuinen
  21. ja pinnaltaan rapea. Anna jäähtyä ja paloittele.
  22. Rouheinen näkkäri säilyy tiiviissä rasiassa pitkään.
  23. Voit tehdä kaksinkertaisen taikinan ja paistaa kaksi pellillistä
  24. kerralla uunin kiertoilmatoiminnolla.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

pizza

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit