Mainokset

Naudan uunipaisti ja karamellisoidut sipulit

Mainokset

Naudan uunipaisti ja karamellisoidut sipulit
 
Aineosat
  • soijakastiketta
  • 1 dl kermaa
  • pieniä tai keskikokoisia sipuleita
  • 1 tl rouhittua viher- tai roseepippuria
  • valkosipulinkynttä
  • öljyä tai margariinia
  • 1 kg naudanpaistia
  • vettä
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 2 - 3 rkl juoksevaa hunajaa
  • 2 tl kuivattua rosmariinia
  • 1 tl suolaa
  • öljyä
  • punaviiniä
  • 2 rkl silputtua tuoretta timjamia
Ohjeet
  1. Yhdistä marinadin ainekset kulhossa. Nosta paisti muovipussiin ja kaada marinadi päälle. Sulje pussi tiiviisti ja pyörittele marinadi lihalle. Nosta marinadipussi kulhoon ja siirrä jääkaappiin 1–2 vuorokaudeksi. Kääntele paistia muutaman kerran marinoitumisen aikana.Ota paisti huoneenlämpöön vähintään tuntia ennen paistamista. Pyyhi lihan pinta. Ruskista liha öljyssä tai margariinissa pannussa. Nosta liha uunivuokaan ja hiero pintaan suola ja pippuri. Työnnä lihalämpömittari paistin paksuimpaan kohtaan.Kypsennä paistia 125-asteisen uunin keskitasolla noin 1½ tuntia tai kunnes lihan sisälämpötila on 60–65 astetta. Jos haluat paistista täysin kypsän, paista liha 70–75-asteiseksi.Kääri paisti folioon ja anna vetäytyä 30 minuuttia. Viipaloi paisti ja tarjoile karamellisoitujen sipuleiden kanssa.Kuori sipulit. Kuumenna öljy pannussa. Ruskista kokonaisia sipuleita öljyssä. Lisää suola, hunaja ja vesi. Alenna lämpöä ja hauduta sipuleita kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes pehmenevät. Lisää tarvittaessa tilkka vettä. Lisää kerma ja timjami. Keitä hieman kokoon ja tarjoa paistin lisäkkeenä.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kinkkumunapiiras

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit