Mainokset

Nokkosmunakas resepti

Mainokset

Nokkosmunakas resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 15 min
  2. Nokkosmunakas
  3. 2 annosta
  4. 2 rkl margariinia (rasvaa 60 %)
  5. 1 kpl kevätsipulia (silputtuna)
  6. 6 kpl munaa
  7. 5 rkl kevytmaitoa
  8. ¼ tl mustapippuria
  9. ½ tl suolaa
  10. 1 dl nokkosta (ryöpättynä, hienonnettuna)
  11. 50 g juustoa (raastettuna)
  12. Nokkonen on ravintoarvoltaan erinomainen villivihannes. Nokkonen on
  13. parhaimmillaan keväällä, kun versot ovat 1015 cm pituisia. Kerää
  14. nokkosta vain pölyttömiltä, liikenteen saasteita suojassa olevilta
  15. alueilta. Kumihanskat suojaavat käsiä poltinkarvoilta. Huuhtele
  16. nokkoset kylmällä vedellä huolellisesti ja ryöppää 15 minuuttia
  17. vähässä vedessä. Valuta nokkoset ja hienonna leikkuulaudalla
  18. terävällä veitsellä. Käytä heti tai pakasta. Nokkonen sopii
  19. erinomaisesti myös keittoihin ja muhennoksiin.
  20. Sulata rasva paistinpannulla ja kuullota siinä kevätsipulia hetki.
  21. Riko munat kulhoon ja vatkaa rakenne rikki. Sekoita joukkoon maito tai
  22. kerma, mausteet ja hienonnettu nokkonen. Voit käyttää myös
  23. pakastepinaattia.
  24. Kaada munakasseos pannulle. Kerää paistamisen aikana munakasmassa
  25. rauhallisin vedoin esimerkiksi puuhaarukalla muutamilla vedoilla
  26. reunoilta keskelle, jotta munakas hyytyisi tasaisesti. Munakas on
  27. kypsä, kun pohja on kullankeltainen ja pinta on vielä kostea ja
  28. kiiltävä.
  29. Ripottele juustoraaste munakkaan pinnalle ja taita kahtia. Kumoa
  30. munakas tarjoiluvadille tai puolita se annoslautasille.
  31. Munakas sopii tarjottavaksi sellaisenaan salaatin kanssa. Seurana
  32. maistuu mainiosti myös savustettu kala.

Samanlaiset reseptit

Hakusanat:

Kuva galleriasta

ranskalaiset_perunat

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit