Mainokset

Ohra-kaalilaatikko

Mainokset

Ohra-kaalilaatikko
 
Aineosat
  • 300 g jauhelihaa
  • 1 - 2 dl kermaa
  • 1 dl rikottuja ohrasuurimoita
  • suolaa
  • 1 rkl siirappia
  • keräkaalia
  • 1 rkl margariinia
  • rouhittua mustapippuria
  • 1 rkl kuivattua meiramia
  • 1 sipuli
  • öljyä tai margariinia
  • vettä
Ohjeet
  1. Poista kaalista kanta ja suikaloi kaali. Sulata margariini pannussa ja kuullota siinä kaalisilppua noin 5 minuuttia, sekoitellen. Lisää siirappi, meirami ja suola. Hauduta kaalia ilman kantta pehmeäksi, noin 5 minuuttia tai kunnes neste on haihtunut pois.Keitä ohrasuurimot kypsiksi vedessä, 10–15 minuuttia. Kuori ja silppua sipuli. Sulata rasva pannussa ja kuullota siinä sipuli. Lisää jauheliha ja ruskista se. Mausta suolalla ja pippurilla. Yhdistä jauhelihaseos ja keitetty ohra.Voitele uunivuoka ja siirrä puolet kaalista vuoan pohjalle. Levitä päälle jauheliha-ohratäyte ja loput kaalit. Lisää kerma.Kypsennä laatikko 200-asteisen uunin keskitasolla, noin 45 minuuttia tai kunnes laatikon pinta saa kauniin värin. Tarjoa puolukkasurvoksen kanssa.

Kuva galleriasta

katkarapusalaatti

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit