Mainokset

Olutleipä

Mainokset

Olutleipä
 
Aineosat
  • 5 dl tummaa olutta tai kotikaljaa
  • 2 dl ruisrouhetta
  • 1 dl siirappia
  • 4 dl ruisjauhoja
  • 2 dl rusinoita
  • 100 g margariinia
  • 2 tl jauhettua pomeranssinkuorta
  • 50 g hiivaa
  • 1 tl jauhettua neilikkaa
  • 1 rkl suolaa
  • vehnäjauhoja
Ohjeet
  1. Lämmitä neste kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva nesteeseen. Sekoita joukkoon ruisrouhe, siirappi ja mausteet. Lisää ruisjauhot vispaten. Lisää rusinat, pehmeä rasva ja vehnäjauhoja vähän kerrallaan. Alusta taikinaa käsin noin 10 minuuttia tai yleiskoneessa noin 3 minuuttia, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.Jaa taikina kahteen osaan. Leivo paloista jauhotetulla leivinpöydällä kaksi pitkänomaista leipää. Anna kohota peitettynä 15 minuuttia. Vedä terävällä veitsellä viillot leipien pintaan. Paista leipiä 200-asteisen uunin alatasossa 25–30 minuuttia. Anna jäähtyä peittämättä ritilällä.

Kuva galleriasta

tomaatti

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit