Mainokset

Omenainen pannuleipä

Mainokset

Omenainen pannuleipä
 
Aineosat
  • 50 g tuorehiivaa
  • 2 - 3 tl kuivattua rosmariinia
  • 2 tl sokeria
  • 3 dl kaurahiutaleita
  • 2 ,5 dl omenaraastetta
  • sämpyläjauhoja
  • öljyä
  • maitoa tai vettä
  • 2 tl suolaa
Ohjeet
  1. Kuumenna neste kädenlämpöiseksi ja kaada se yleiskoneen kulhoon (tai tilavaan leivontakulhoon). Liuota joukkoon murennettu hiiva. Lisää öljy, suola, sokeri, rosmariini, kaurahiutaleet ja omenaraaste.Alusta taikinaan jauhot muutamassa erässä. Anna koneen käydä keskinopeudella noin 5 minuuttia tai kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoilta. Lisää tarvittaessa hieman jauhoja. Kohota taikinaa peitettynä noin 45 minuuttia.Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Taputtele taikina jauhojen avulla pellin kokoiseksi levyksi. Kohota peitettynä vielä puolisen tuntia. Pistele kohonnut leipä ennen paistamista haarukalla ja tee leipään veitsellä ruudukko.Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia tai kunnes leipä on kypsä. Jäähdytä ja leikkaa neliöiksi. Tarjoa tuoreena.

Kuva galleriasta

kinkkuvoileipa

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit