Mainokset

Omenakakku resepti

Mainokset

Omenakakku resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 15 min
  2. Passiivinen 30 min
  3. Omenakakku
  4. 10 palaa
  5. 100 g leivontamargariinia (rasvaa 80 %)
  6. 150 g sokeria
  7. 1 kpl munaa
  8. 4 dl vehnäjauhoja
  9. 3 tl leivinjauhetta
  10. 1½ dl kuohukermaa
  11. Paistinpannuun
  12. 2 rkl voita
  13. ½ dl korppujauhoja
  14. Koristeluun
  15. 2 kpl omenaa (lohkottuna)
  16. ½ dl tomusokeria
  17. Voitele ja korppujauhota paistinpannu tai irtopohjainen kakkuvuoka.
  18. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kevyesti vatkattu muna ja jatka
  19. vatkaamista. Lisää vuorotellen vehnäjauho-leivinjauheseos ja kerma.
  20. Kaada taikina paistinpannuun. Tasoita pinta lusikalla. Painele
  21. omenalohkot taikinan päälle.
  22. Paista kakkua 200 asteessa noin 30 minuuttia. Kumoa jäähtynyt kakku
  23. tarjoiluvadille. Ripottele pinnalle tomusokeria.
  24. Paistinpannuun tehtävän omenakakun ohje löytyy noin 12-vuotiaan tytön
  25. kouluaikaisesta käsinkirjoitetusta vihkosta 50-luvulta. Vihkossa
  26. korppujauhot on seulottu, voi pesty vedellä ja kakun kypsyyttä kokeiltu
  27. varvulla. Muita reseptikokoelman ohjeita olivat muun muassa
  28. sianlihakastike, hiivaleipä, porkkanamuhennos ja kirnupiimäkakku.

Samanlaiset reseptit

Hakusanat:

Kuva galleriasta

tomaattikeitto

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit