Mainokset

Omenakakku Vironperän juhlakakku resepti

Mainokset

Omenakakku Vironperän juhlakakku resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 20 min
  2. Passiivinen 1 t
  3. Vironperän juhlakakku
  4. 25 palaa
  5. 1 dl rusinoita
  6. ½ dl calvadosia
  7. 4½ dl vehnäjauhoja
  8. 3 dl sokeria
  9. 2 tl kanelia
  10. 1 tl neilikkaa
  11. 1 tl inkivääriä
  12. 1 tl ruokasoodaa
  13. 1 tl leivinjauhetta
  14. 3 dl kevytmaitoa
  15. 1½ dl juoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
  16. 1 dl omenasosetta
  17. Mittaa rusinat ja calvados pieneen kattilaan. Kiehauta ja nosta
  18. liedeltä. Anna rusinoiden turvota ainakin 15 minuuttia.
  19. Voitele ja korppujauhota 1½ litran vetoinen rengasvuoka. Sekoita
  20. vehnäjauhot, sokeri, kaneli, neilikka, inkivääri, sooda ja leivinjauhe
  21. keskenään. Lisää maito, rasva ja omenasose. Sekoita taikina tasaiseksi.
  22. Vältä turhaa sekoittamista, jotta taikina ei sitkisty.
  23. Lisää turvotetut rusinat liemineen. Kaada taikina vuokaan. Paista
  24. 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin tunti. Jos pinta alkaa tummua
  25. liikaa, peitä vuoka loppuvaiheessa foliolla. Kumoa omenakakku hetken
  26. jäähtyneenä. Anna Viroperän juhlakakun jäähtyä täysin ennen
  27. leikkaamista.
  28. Kakku sopii hyvin pakastettavaksi. Paloittele kakku halutessasi ennen
  29. pakastamista, kakkupalat sulavat nopeasti kahvin seuraksi.
  30. Jos maltat säilyttää kakkua muutaman päivän, sen maku vain paranee.
  31. Kuorruta kakku halutessasi tomusokeri-vesikuorrutuksella.

Kuva galleriasta

paistetut_perunat

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit