Mainokset

Omenapaistos Omenahoukutus resepti

Mainokset

Omenapaistos Omenahoukutus resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 35 min
  2. Passiivinen 15 min
  3. Omenahoukutus
  4. 10 annosta
  5. 1 kg omenaa (Granny Smith)
  6. 25 g suolatonta voita
  7. 2 dl punaherukoita
  8. Toffeekastike
  9. 2 dl vispikermaa (rasvaa 25 %)
  10. 1½ dl siirappia
  11. 1½ dl fariinisokeria
  12. 75 g suolatonta voita
  13. 2 tl vaniljasokeria
  14. Mantelimuruseos
  15. 1 dl vehnäjauhoja
  16. 1 tl kardemummaa
  17. 1 tl leivinjauhetta
  18. 2 tl sitruunankuoriraastetta
  19. 75 g suolatonta voita
  20. 1 dl fariinisokeria
  21. 3 dl mantelilastuja
  22. Tarjoiluun
  23. 10 dl vaniljajäätelöä
  24. Tee ensin toffeekastike. Mittaa kaikki kastikkeen aineet vaniljasokeria
  25. lukuun ottamatta pinnoitettuun kattilaan ja kuumenna sekoittaen. Anna
  26. poreilla miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Siirrä sivuun. Mausta vähän
  27. jäähtynyt kastike vaniljasokerilla.
  28. Tee sitten muruseos. Sekoita jauhot, kardemumma, leivinjauhe ja
  29. sitruunan kuoriraaste kulhossa. Nypi joukkoon voi. Sekoita mukaan
  30. fariinisokeri ja mantelilastut.
  31. Kuori omenat ja poraa siemenkodat pois. Leikkaa omenat reiluiksi
  32. lohkoiksi. Kuumenna voi paistokasarissa ja kääntele omenanpaloja,
  33. kunnes ne ovat vähän pehmenneet (3 min). Lisää 1½ dl
  34. toffeekastiketta ja sekoittele vielä 23 minuuttia. Kumoa omenat
  35. voideltuun uunivuokaan. Ripottele vuokaan myös jäiset punaherukat.
  36. Levitä päälle muruseos ja paista 225 asteessa 1015 minuuttia, kunnes
  37. omenapaistoksen pinta saa väriä.
  38. Tarjoa omenahoukutus lämpimänä jäätelön ja lopun toffeekastikkeen kera.

Kuva galleriasta

lampaankylki

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit