Mainokset

Omenapiirakka Lehtevät omenapiirakat resepti

Mainokset

Omenapiirakka Lehtevät omenapiirakat resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 30 min
  2. Passiivinen 10 min
  3. Lehtevät omenapiirakat
  4. 16 kpl
  5. 500 g lehtitaikinaa (pakaste)
  6. Voiteluun
  7. 1 kpl munaa
  8. Täyte
  9. 4 rkl sokeria
  10. 2 rkl sitruunamehua
  11. 2 rkl vettä
  12. 1 tl kanelia
  13. 4 kpl omenaa
  14. 2 dl vispikermaa (rasvaa 25 %)
  15. 200 g maitorahkaa (omena-kaneli)
  16. Koristeluun
  17. 1 dl tuoretta minttua
  18. Levitä omenapiirakoiden taikinalevyt sulamaan leivinpaperoidulle
  19. pellille.
  20. Viillä terävällä veitsellä noin sentin päästä levyn reunoja myötäillen
  21. puoleenväliin taikinalevyä (ei pohjaan asti), jotta reunat kohoavat
  22. kauniisti. Voitele vain reunat munalla ja pistele haarukalla keskustat.
  23. Paista noin 10 minuuttia 225 asteessa. Nosta jäähtymään. Irrota
  24. kohonneet keskustat ja painele pohjapinnat tasaiseksi.
  25. Mittaa kattilaan sokeri, sitruunamehu ja vesi ja anna kiehua noin 5
  26. minuuttia. Jäähdytä hieman ja ripottele joukkoon kaneli.
  27. Pese omenat ja leikkaa ne kuorineen ohuiksi viipaleiksi. Kumoa omenat
  28. kattilaan, kääntele ja anna kiehahtaa. Siirrä sivuun ja anna omenien
  29. jäähtyä mausteliemessä.
  30. Vaahdota kerma ja nostele kevyesti rahkan kanssa. Täytä levyt
  31. rahkaseoksella ja nostele pinnalle lomittain omenaviipaleita. Koristele
  32. lehtevät omenapiiraat mintunlehdillä ja tarjoile heti.

Kuva galleriasta

leikkeleet

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit