Mainokset

Omenatorttu resepti

Mainokset

Omenatorttu resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 45 min
  2. Passiivinen 35 min
  3. 12 annosta
  4. 200 g voita
  5. 1 dl sokeria
  6. 2 tl vaniljasokeria
  7. 2 kpl munaa
  8. 3 dl vehnäjauhoja
  9. 1 dl perunajauhoja
  10. 1 tl leivinjauhetta
  11. ¼ tl kanelia
  12. Täyte
  13. 5 kpl omenaa
  14. 1 dl vettä
  15. 1 dl sokeria
  16. 1 rkl perunajauhoja
  17. 2 rkl vettä (kylmää)
  18. Valmista täyte. Kuutioi (kuoritut) omenat ja keitä ne sokerilla
  19. maustetussa vedessä puolipehmeiksi.
  20. Sekoita perunajauhot kylmään veteen ja lisää suurus omenaseokseen.
  21. Kiehauta sekoittaen. Anna jäähtyä.
  22. Vaahdota pehmeä rasva ja sokerit. Lisää munat yksitellen, edelleen
  23. vatkaten. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi seos taikinaan ja
  24. sekoita tasaiseksi.
  25. Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle (Ø 26 cm) sopiva leivinpaperipala.
  26. Voitele vuoan reunat. Taputtele ⅔ taikinasta jauhotetuin käsin vuoan
  27. pohjalle ja reunoille. Levitä päälle jäähtynyt täyte. Pursota lopusta
  28. taikinasta ristikkokuvio tortun pinnalle. (Voit halutessasi myös
  29. pyöritellä taikinan nauhoiksi jauhotetulla alustalla, ja muotoilla
  30. nauhoista ristikkokuvion.)
  31. Paista 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 3035 minuuttia.
  32. Irrota vuoasta hieman jäähtyneenä.

Kuva galleriasta

kalalautanen

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit