Mainokset

PääsiäispullaKulitsa ( Kulit) resepti

Mainokset

PääsiäispullaKulitsa ( Kulit) resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 20 min
  2. Passiivinen 1 t 50 min
  3. Kulitsa Kulit
  4. 2 kpl
  5. 2 kpl munaa
  6. 1½ dl sokeria
  7. 2½ dl kevytmaitoa
  8. 25 g hiivaa
  9. ½ tl suolaa
  10. 1 dl rusinoita (keltaisia)
  11. 9 dl vehnäjauhoja
  12. 150 g voita
  13. Voiteluun
  14. 1 kpl munaa
  15. Venäjällä kulitsat on tapana koristella kirjaimin XB, jotka ovat
  16. alkukirjaimet sanoista Hristos Voskrese, Kristus on ylösnoussut.
  17. Vaahdota munat ja sokeri. Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja
  18. lisää suola. Yhdistä maito munavaahtoon. Sekoita rusinat jauhoihin.
  19. Lisää jauhot vähitellen samalla taikinaa sekoittaen. Vaivaa lopuksi
  20. joukkoon pehmeä voi ja alusta taikina tasaiseksi. Taikina saa jäädä
  21. pehmeäksi.
  22. Peitä kulho liinalla ja anna taikinan kohota lämpimässä
  23. kaksinkertaiseksi.
  24. Jätä desin verran taikinaa syrjään ja jaa loput taikinasta kahteen
  25. osaan. Pyöritä kaksi limppua pellille leivinpaperin päälle. Muotoile
  26. ylimääräisestä taikinasta koristeita limppujen päälle.
  27. Anna kulitsojen kohota liinalla peitettyinä puolisen tuntia. Lämmitä
  28. uuni 200 asteeseen. Voitele limput munalla ja paista niitä noin 20
  29. minuuttia. Tarjoile pashan kanssa.

Kuva galleriasta

lohikala

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit