Mainokset

Pähkinäkeksit Pähkinäiset espressopikkuleivät resepti

Mainokset

Pähkinäkeksit Pähkinäiset espressopikkuleivät resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 20 min
  2. Passiivinen 30 min
  3. Pähkinäiset espressopikkuleivät
  4. 40 kpl
  5. 200 g voita
  6. 1½ dl sokeria
  7. 1 kpl munaa
  8. 3½ dl vehnäjauhoja
  9. 1 tl leivinjauhetta
  10. 2 tl pikakahvijauhetta (espresso)
  11. 2 tl vanilliinisokeria
  12. ½ tl kardemummaa
  13. 125 g cashewpähkinöitä (jauhettuna)
  14. Koristeeksi
  15. 1 dl cashewpähkinöitä (halkaistuna)
  16. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri kulhossa vaaleaksi ja kuohkeaksi.
  17. Lisää muna ja vatkaa tasaiseksi. Sekoita jauhoihin leivinjauhe ja
  18. mausteet. Siivilöi seos taikinaan. Lisää jauhetut pähkinät ja sekoita
  19. tasaiseksi. Siirrä kulho jääkaappiin puoleksi tunniksi.
  20. Jaa taikina kahteen osaan. Leivo palat tangoiksi jauhotetulla
  21. alustalla. Leikkaa tanko 20 palaan, pyöritä palloiksi ja nosta
  22. leivinpaperin päälle uunipellille. Litistä palleroita kämmenellä
  23. kevyesti. Paina pähkinänpuolikas jokaiseen espressopikkuleipään ja
  24. paista 200 asteessa 1012 minuuttia.
  25. Fiksu kotileipuri tekee taikinan tangoiksi asti hyvissä ajoin ennen
  26. tarjoilua, pakastaa pötköt pusseissa ja ottaa sulamaan, kun piparinhimo
  27. iskee. Hieman kohmeisesta taikinasta on helppo leikata viipaleita ja
  28. paistamisen tuoksut hivelevät hemmoteltavia.

Kuva galleriasta

tomaatti

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit