Mainokset

Pähkinäleipä Pähkinäinen juhlaleipä resepti

Mainokset

Pähkinäleipä Pähkinäinen juhlaleipä resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 30 min
  2. Passiivinen 1 t 30 min
  3. Pähkinäinen juhlaleipä
  4. 3 kpl
  5. 2½ dl ruismaltaita
  6. 3½ dl vettä
  7. 5 dl rasvatonta piimää (luomu)
  8. 50 g hiivaa
  9. 2 dl fariinisokeria
  10. 3 tl suolaa
  11. 14 dl vehnäjauhoja
  12. 100 g voita (luomu)
  13. 200 g hasselpähkinöitä
  14. 200 g kuivattua aprikoosia
  15. Sekoita kaljamaltaat kiehuvaan veteen. Keitä 5 minuuttia. Nosta kattila
  16. levyltä. Lisää piimä.
  17. Sekoita kädenlämpöiseen mallas-piimäseokseen hiiva, fariinisokeri ja
  18. suola. Alusta noin 1 litra jauhoista taikinaan kahdessa erässä. Vaivaa
  19. taikinaa, että siihen tulee sitkoa.
  20. Lisää pehmeä voi, karkeaksi rouhitut pähkinät ja hienonnetut hedelmät.
  21. Vaivaa tasaiseksi. Lisää loput jauhot.
  22. Jaa taikina kahteen isompaan tai kolmeen pienempään voideltuun
  23. leipävuokaan. Ripota päälle vehnäjauhoja. Peitä leivät liinalla. Anna
  24. kohota lämpimässä, vedottomassa paikassa noin 40 min.
  25. Paista pähkinäinen juhlaleipiä uunin alaosassa 175 asteessa noin 45
  26. minuuttia.
  27. Tarjoa pähkinäinen juhlaleipä joulupöydässä tai juustojen kanssa.

Kuva galleriasta

jouluruokapoyta

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit