Mainokset

Pähkinäpiirakka Pekaanipähkinäpiiras resepti

Mainokset

Pähkinäpiirakka Pekaanipähkinäpiiras resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 30 min
  2. Passiivinen 1 t 10 min
  3. Pekaanipähkinäpiiras
  4. 12 annosta
  5. Pohja
  6. 3 dl vehnäjauhoja
  7. 2 rkl sokeria
  8. ¼ tl suolaa
  9. 100 g voita
  10. 1 kpl munaa
  11. Täyte
  12. 75 g voita
  13. 1½ dl fariinisokeria
  14. 3 kpl munaa
  15. 1 dl vaahterasiirappia
  16. 1 dl siirappia
  17. 1½ rkl rommia
  18. 1 rkl vehnäjauhoja
  19. 150 g pekaanipähkinöitä (rouhittuna)
  20. Koristeeksi
  21. 150 g pekaanipähkinöitä
  22. Siivilöi jauhot taikinakulhoon. Lisää sokeri, suola ja kylmä voi
  23. paloiteltuna. Nypi seos murumaiseksi. Vatkaa munan rakenne rikki ja
  24. sekoita se taikinaan.
  25. Siirrä taikina jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi. Kauli
  26. piirakkataikina jauhotetulla alustalla pyöreäksi ja nosta se kevyesti
  27. voideltuun piirakkavuokaan (Ø 26 cm). Painele taikina vuoan pohjalle ja
  28. reunoille.
  29. Pistele haarukalla reikiä ja esipaista 200 asteessa noin 10 minuuttia.
  30. Laske uunin lämpötila 175 asteeseen.
  31. Vatkaa täytteen voi ja sokeri vaaleaksi. Lisää munat yksitellen
  32. vatkaten. Lisää täytteeseen siirapit ja sekoita mukaan myös rommi.
  33. Sekoita jauhot pähkinärouheen joukkoon ja kääntele seos täytteeseen.
  34. Kaada täyte esipaistetun piirakkapohjan päälle ja kypsennä noin 20
  35. minuuttia, kunnes täyte on hieman hyytynyt.
  36. Nosta piirakka uunista. Asettele pähkinänpuolikkaat täytteen päälle
  37. kauniisti ritirinnan. Jatka paistamista vielä noin 20 minuuttia. Peitä
  38. pekaanipähkinäpiiras paistamisen loppuvaiheessa leivinpaperiarkilla,
  39. mikäli pinta näyttää tummuvan liikaa.
  40. Tarjoa pekaanipähkinäpiiras haaleana tai jääkaappikylmänä jäätelön tai
  41. kermavaahdon kera.
  42. Amerikkalaiset leivonnaiset ovat usein supermakeita. Tästä peca pie
  43. -ohjeesta on sokerin määrää vähennetty, joten lopputulos sopii hyvin
  44. suomalaiseenkin suuhun.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

mansikat

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit