Mainokset

Pähkinäpiirakka Saksanpähkinä-taatelineliöt resepti

Mainokset

Pähkinäpiirakka Saksanpähkinä-taatelineliöt resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 25 min
  2. Passiivinen 30 min
  3. Saksanpähkinä-taatelineliöt
  4. 15 palaa
  5. 200 g kuivattuja taateleita
  6. 2 dl omenatäysmehua
  7. 1 tl kanelia
  8. ¼ tl neilikkaa
  9. ¼ tl inkivääriä
  10. 1½ rkl sitruunamehua
  11. 2½ dl vehnäjauhoja
  12. 1 tl leivinjauhetta
  13. 2½ dl fariinisokeria
  14. 150 g saksanpähkinöitä
  15. 2 dl kaurahiutaleita
  16. ¼ tl suolaa
  17. 175 g voita
  18. Pilko taatelit pieniksi paloiksi ja kumoa ne kattilaan. Lisää mehu ja
  19. mausteet. Keitä seosta miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Sekoittele
  20. välillä. Lisää sitruunamehu ja siirrä kattila sivuun.
  21. Siivilöi jauhot ja leivinjauhe kulhoon. Sekoita joukkoon sokeri,
  22. rouhitut pähkinät, kaurahiutaleet ja suola. Lisää voi pieninä paloina
  23. ja nypi seos sormin murumaiseksi.
  24. Levitä puolet taikinasta voideltuun suorakaiteen muotoiseen uunivuokaan
  25. (20 x 30 cm). Painele seos tiiviiksi. Levitä taatelisose taikinan
  26. päälle ja ripottele loppu taikina päälle. Painele kämmenellä pintaa
  27. kevyesti tasaiseksi.
  28. Paista saksanpähkinä-taatelipiirasta 175 asteessa noin 30 minuuttia,
  29. kunnes levy on kauniisti ruskettunut.
  30. Leikkaa saksanpähkinä-taatelipiiras jäähtyneenä paloiksi. Koristele
  31. halutessasi sokerivesikuorrutuksella ja saksanpähkinänpuolikkailla.
  32. Jos leivot saksanpähkinä-taatelineliöitä lahjaksi, myyjäisiin tai
  33. muuten vaan tarvitset ison tarjottavan, tee taikinaa kaksinkertainen
  34. määrä ja paista leivinpaperoidulla uunipannulla.

Kuva galleriasta

suklaakeksit

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit