Mainokset

PähkinäpiirakkaPähkinäinen filotorttu ( Baklava) resepti

Mainokset

PähkinäpiirakkaPähkinäinen filotorttu ( Baklava) resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 45 min
  2. Passiivinen 45 min
  3. Baklava
  4. 20 palaa
  5. 450 g filotaikinaa (pakaste)
  6. Voiteluun
  7. 170 g voita
  8. Täyte
  9. 2½ dl saksanpähkinöitä (rouhittuna)
  10. 2½ dl mantelirouhetta
  11. ½ dl sokeria
  12. 2 tl kanelia
  13. 1 tl kardemummaa
  14. ¼ tl neilikkaa
  15. Siirappi
  16. 3 dl vettä
  17. 2 dl sokeria
  18. ½ dl hunajaa
  19. 1 kpl sitruunaa (mehu + kuorisuikale)
  20. Lisäksi
  21. Koristeluun neilikoita
  22. Sulata filotaikina pakkauksen ohjeen mukaan.
  23. Sulata voi mikroaaltouunissa pienellä teholla.
  24. Sekoita kulhossa täytteen ainekset.
  25. Pane uunivuoan (20 x 30 x 5 cm) pohjalle 2 mittojen mukaan leikattua
  26. leivinpaperipalaa ristikkäin. Taita papereiden liepeet vuoan yli.
  27. Leikkaa taikinakäärö poikki, jolloin saat 2 lähes 20 cm leveää
  28. taikinakaistalenippua. Avaa yksi käärö työpöydälle ja voitele
  29. päällimmäinen levy voisulalla. Nosta taikinapala vuokaan ja tee näin
  30. 45 taikinakerrosta. Levitä vuokaan ⅓ täytteestä. Toista tämä vielä 2
  31. kertaa, eli täytekerroksia tulee 3. Levitä päälle vielä 45 kerrosta
  32. filoa ja voitele pinta lopulla voisulalla. Leikkaa terävällä veitsellä
  33. kerrosten läpi vinoneliökuvioita ja paina jokaisen palan keskelle
  34. neilikka.
  35. Paista baklavaleivonnaista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Laske lämpö
  36. 150 asteeseen ja paista vielä 15 minuuttia. Tarkkaile, ettei pinta
  37. pääse ruskistumaan liikkaa.
  38. Keitä siirappi paistumisen aikana. Mittaa kattilaan vesi, sokeri,
  39. hunaja, sitruunamehu ja kuorisuikale. Keitä noin 10 minuuttia. Poista
  40. kuorisuikale ja mausta halutessasi yhdellä ruokalusikallisella
  41. appelsiininkukkavedellä.
  42. Kaada siivilöity liemi pähkinäisen filotortun päälle ja anna baklavan
  43. vetäytyä peitettynä mielellään seuraavaan päivään.
  44. Leikkaa vinoneliöt vielä uudestaan leikkausjälkiä pitkin annospaloiksi.
  45. Jos haluat baklavaleivonnaisista tasakokoisia ja -muotoisia, leikkaa
  46. baklava epäperinteisesti neliön muotoisiksi.

Kuva galleriasta

jouluruokapoyta

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit