Mainokset

Paahdettua kananpoikaa, ratatouille ja maalaisperunoita resepti

Mainokset

Paahdettua kananpoikaa, ratatouille ja maalaisperunoita resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 30 min
  2. Passiivinen 15 min
  3. Paahdettua kananpoikaa, ratatouille ja maalaisperunoita
  4. 4 annosta
  5. 600 g broilerin rintaleikkeitä
  6. 1 kpl sitruunaa
  7. 1 dl tuoretta timjamia
  8. 1 rkl voita
  9. 10 kpl perunaa
  10. ½ tl suolaa
  11. ½ tl mustapippuria
  12. Ratatouille
  13. 600 g munakoisoa
  14. 1 kpl sipulia
  15. 3 kpl valkosipulinkynttä
  16. 1 kpl kesäkurpitsaa
  17. 1 kpl punaista paprikaa
  18. 50 g vihreitä papuja
  19. 400 g kuorittuja tomaatteja (säilyke)
  20. 3 rkl oliiviöljyä
  21. 1 tl sokeria
  22. 1 rkl balsamiviinietikkaa
  23. 1 tl timjamia
  24. 1½ tl suolaa
  25. ½ tl mustapippuria
  26. Leikkaa munakoisot kuutioiksi ja pane siivilään. Nosta siivilä kulhon
  27. päälle ja ripottele kuutioiden pinnalle suolaa. Jätä hikoilemaan noin
  28. puoleksi tunniksi.
  29. Mausta broilerin rintaleikkeet suolalla ja pippurilla. Nosta ne
  30. kookkaaseen uunivuokaan.
  31. Purista puolen sitruunan mehu broilerin päälle ja hiero pintaan voita.
  32. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia. Purista pintaan toisen
  33. sitruunanpuolikkaan mehu.
  34. Lisää uunivuokaan broileripalojen ympärille pestyt, lohkotut ja
  35. öljytilkassa pyöräytetyt perunat. Työnnä vuoka uuniin ja jatka
  36. paistamista noin 20 minuuttia, kunnes palat ovat kypsiä.
  37. Riivi pavut ja halutessasi puolita ne. Keitä 45 minuuttia suolalla
  38. maustetussa vedessä.
  39. Kuori ja leikkaa sipuli pieniksi kuutioiksi.
  40. Kuumenna oliiviöljy kattilassa. Kuullota öljyssä sipulit ja lisää
  41. kypsennetyt pavut, pilkottu kesäkurpitsa ja kuutioitu paprika, josta
  42. sisukset on poistettu. Kuullota vielä parin minuutin ajan.
  43. Lisää säilyketomaatit.
  44. Mausta sokerilla, suolalla ja pippurilla. Keitä miedolla lämmöllä ilman
  45. kantta noin 15 minuuttia. Sekoita silloin tällöin.
  46. Huuhdo tällä välin munakoisokuutiot ja painele ne kuiviksi
  47. talouspaperilla.
  48. Kuumenna loput öljystä paistinpannulla ja paista kuutiot pienissä
  49. erissä kauniin ruskeiksi. Kumoa munakoisokuutiot kattilaan.
  50. Mausta seos balsamiviinietikalla, timjamilla, suolalla ja
  51. mustapippurilla ja keitä vielä 15 minuuttia. Tarkista maku.
  52. Tarjoa haaleana maalaisperunoiden ja paahdetun kananpojan kanssa.
  53. Valitse ruokiin laadukasta kananlihaa, kuten jyväbroileria tai
  54. maissikanaa. Ranskassa parhaat kanaruuat valmistetaan sinijalkaisista
  55. vapaana kasvaneista Bressen-kanoista.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

kinkkumunapiiras

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit