Mainokset

Paahtovanukas Crème brûlée resepti

Mainokset

Paahtovanukas Crème brûlée resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 25 min
  2. Passiivinen 15 min
  3. Crème brûlée
  4. 4 annosta
  5. 3 dl kuohukermaa
  6. 1 kpl vaniljatankoa
  7. 4 kpl keltuaista
  8. ¼ dl sokeria
  9. Kuorrutus
  10. 4 rkl tomusokeria
  11. Tarjoiluun
  12. 2 dl marjoja
  13. 2 rkl sitruslikööriä
  14. Jos ihastut crème brûléehen, harkitse pienen kaasupolttimen
  15. ostamista. Kaasupolttimia saa rautakaupoista ja
  16. kokkitarvikeliikkeistä. Niiden hinnat ovat 20 euron kieppeillä.
  17. Pane uuni kuumenemaan 150 asteeseen.
  18. Mittaa kerma kattilaan. Halkaise vaniljatanko pitkittäin, raaputa
  19. siemenet kermaan ja lisää myös tanko. Kuumenna kiehumapisteeseen ja
  20. nosta liedeltä.
  21. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Kaada kerma munavaahdon joukkoon
  22. koko ajan sekoittaen. Kaada seos takaisin kattilaan ja kuumenna koko
  23. ajan sekoittaen noin 5 minuuttia, kunnes seos hiukan sakenee. Älä
  24. kiehauta, muuten brûléesta tulee omeletti.
  25. Jaa seos uuninkestäviin annosvuokiin. Nosta vuoat uunipannuun, jossa on
  26. kuumaa vettä vuokien puoliväliin saakka. Kypsennä uunin alatasolla noin
  27. 15 minuuttia, kunnes vanukas on hyytynyt. Jäähdytä ja pane créme
  28. brûléevuoat jääkaappiin odottamaan tarjoilua.
  29. Siivilöi kiisseleiden pintaan tomusokerikerros. Sulata ja ruskista
  30. sokeri mieluiten kaasupolttimella. Jos käytössäsi ei ole kaasupoltinta,
  31. kuumenna uunin grillivastukset mahdollisimman kuumiksi. Nosta kiisselit
  32. uuniin mahdollisimman lähelle vastuksia, jätä uuninluukku auki. Kun
  33. sokeri on sulanut, nosta créme brûléet uunista ja tarjoile heti. Ole
  34. valppaana, ettei sokeri pala.
  35. Tarjoa créme brûlée liköörillä maustettujen marjojen kanssa.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

mansikkaa_kermalla

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit