Mainokset

Paisti Hirven jääpaisti resepti

Mainokset

Paisti Hirven jääpaisti resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 20 min
  2. Passiivinen 2 pv
  3. Hirven jääpaisti
  4. 10 annosta
  5. 2 kg hirvenpaistia
  6. Liemi
  7. 35 dl vettä
  8. 5 rkl merisuolaa
  9. 3 rkl väkiviinaetikkaa
  10. 2 rkl sokeria
  11. 1 rkl valkopippuria (kokonaisia)
  12. 1 rkl mustapippuria (kokonaisia)
  13. 2 tl sinapinsiemeniä
  14. 5 kpl valkosipulinkynttä
  15. 4 kpl laakerinlehteä
  16. 1 rkl tuoretta rosmariinia
  17. Nosta jäinen paisti uunipannulle ja pane 100-asteiseen uuniin. Kypsennä
  18. koosta riippuen 610 tuntia. Alle kaksikiloiselle paistille riittää 67
  19. tuntia, kolmekiloinen tarvitsee 910 tuntia.
  20. Kun arvioit paistin olevan kypsä, työnnä siihen paistilämpömittari ja
  21. tarkista sisälämpö. Parhaimmillaan paisti on silloin, kun se punertaa
  22. sisältä. Tällöin mittari näyttää noin 62 astetta.
  23. Kiehauta vesi ja mausteet isossa kattilassa. Upota paisti suoraan
  24. uunista kuumaan liemeen. Nesteen tulee peittää liha. Siirrä kattila
  25. peiteltynä kylmään, ja anna lihan maustua liemessä 12 vuorokautta.
  26. Myös maustumisaika riippuu paistin koosta.
  27. Jos lihasta irtosi lientä uunipannulle, niin siivilöi se ja säästä
  28. kastikkeen pohjaksi.
  29. Nosta hirven jääpaisti kuivahtamaan hyvissä ajoin ennen tarjoilua.
  30. Leikkaa hirvenlihasta ohuita viipaleita kastikkeen ja joululaatikoiden
  31. kanssa tarjottavaksi.

Hakusanat:

Kuva galleriasta

letut

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit