Mainokset

Paisti Jääpaisti hirvestä resepti

Mainokset

Paisti Jääpaisti hirvestä resepti
 
Aineosat
Ohjeet
  1. 20 min
  2. Passiivinen 15 t
  3. Jääpaisti hirvestä
  4. 8 annosta
  5. 1½ kg hirvenpaistia
  6. Liemi
  7. 35 dl vettä
  8. 6 rkl merisuolaa
  9. 3 rkl väkiviinaetikkaa
  10. 2 rkl sokeria
  11. 1 rkl katajanmarjoja
  12. 1 rkl valkopippuria (kokonaisia)
  13. 1 rkl mustapippuria (kokonaisia)
  14. 4 kpl laakerinlehteä
  15. 2 rkl tuoretta rosmariinia
  16. 4 kpl valkosipulinkynttä
  17. Nosta jäinen paisti uunin kestävälle vadille tai vuokaan. Kypsennä
  18. paistia 100-asteisessa uunissa 67 tuntia. Pannulle ei tarvitse laittaa
  19. mitään nestettä.
  20. Tarkista paistin sisälämpötila, kun oletat sen olevan kypsä.
  21. Parhaimmillaan paisti on hieman punertavana, jolloin sisälämpötila on
  22. noin 62 astetta.
  23. Kiehauta liemi tilavassa kattilassa. Upota paisti heti uunista tultuaan
  24. kuumaan liemeen. Nosta kansi päälle ja siirrä liha viileään. Anna
  25. paistin maustua liemessä yli yön. Isompi paisti saa maustua liemessä
  26. jopa pari vuorokautta.
  27. Nosta hirven jääpaisti hyvissä ajoin pois liemestä ennen leikkaamista.
  28. Viipaloi hirven jääpaisti ohuiksi lastuiksi ja kiepauta ne löyhästi
  29. kääröiksi.
  30. Jos paisti on sula, kypsennysaika lyhenee merkittävästi. Käytä silloin
  31. paistolämpömittaria alusta saakka.

Kuva galleriasta

kalalautanen

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Mainokset
Sivut
Uusimmat reseptit